r
Nosalty Logó

Foltos tőkehal zöldségekkel bazsalikomszószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Foltos tőkehal zöldségekkel bazsalikomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hal és zöldségek

Bazsalikomszósz

Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hal és zöldségek

Bazsalikomszósz

Összesen 1227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hal és zöldségek

Bazsalikomszósz

Összesen 76 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3341 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6442.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    4477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1888 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13366 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2919 micro
Összesen 1227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Hal és zöldségek

Bazsalikomszósz

Elkészítés

Hal és zöldségek

  1. A póréhagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A sárgarépát meghámozzuk, és a hámozóval hosszú szalagokra vágjuk. A zellerszárakat megmossuk, végeit levágjuk, és felszeleteljük.
  2. A vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben.
  3. Beleszórjuk a póréhagymát, sárgarépát és zellert. 2 percig pirítjuk.
  4. Felöntjük a csirkealaplével és a fehérborral. Gyöngyözve forraljuk közepes tűzön, míg csak egy kisujjnyi lé marad a zöldségek alatt, és azok megpuhultak. Ez kb. 15 perc, de 10 perc után nézzünk rá. Addig kóstoljuk meg a fehérbort a vendégekkel, ha hívtunk. Ha nem hívtunk vendégeket, akkor is kóstoljuk meg, megérdemeljük.
  5. Ha túl sokáig kóstolgattunk, és alig van már lé a zöldségek alatt, önthetünk még alá forró vizet. Először fél decivel próbálkozzunk. Maximum 1 deci vizet öntsünk alá.
  6. A foltos tőkehalat 4 egyenlő részre vágjuk, és a zöldségekre helyezzük.
  7. A bazsalikomleveleket apróra tépkedjük, a halra szórva borsozzuk.
  8. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Ne hagyjuk magára!
  9. Közben a tányérokra, amin tálalni szeretnénk, forró vizet öntünk, hogy átmelegedjenek. Egymásra is tehetjük őket. Apróra vágjuk a második adag bazsalikomlevelet a szószhoz.
  10. A tőkehal átfőtt, ha az élénk pink színe halvány rózsaszínre váltott. Villával széthúzhatjuk a közepén is, hogy biztosak legyünk. Nem érdemes túlfőzni, mert kiszárad.
  11. A forró vizet leöntjük a tányérokról, és alul szárazra töröljük.
  12. A halszeleteket és a zöldségeket elosztjuk a 4 tányéron.

Bazsalikomszósz

  1. A citrom levét kifacsarjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk a fennmaradt forró lében, a citromlevet beleöntjük, és a felaprított bazsalikomlevelet beleszórjuk. Elkeverjük.
  3. A halszeleteken elosztjuk a bazsalikomszószt, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 720
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Ajánló

Suvignon Semillion kaliforniai fehérbort használtam hozzá. Ez a fajta bor aperitifnek is beválik, és a tőkehal után is jól esik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ideális vacsoravendégeknek készítve, mert egyes lépéseknél ott lehet hagyni, és a maradék fehérbort tesztelni a vendégekkel... Nagyon könnyed fogás, de laktató. Az ünnepi lakomák részeként is megállja a helyét. Szenteste készítettem el legutóbb, és így utólag örülök, hogy a lakomák előtt pihentettem a gyomromat.

Hozzávalók

Hal és zöldségek

Bazsalikomszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!