Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás fűszerkéregben sült pisztráng

Medvehagymás fűszerkéregben sült pisztráng
Medvehagymás fűszerkéregben sült pisztráng
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pisztrángot nagyon szeretjük, és többféle módon is elkészítettem már. Most, hogy beköszöntött a medvehagyma idény, egy új elkészítési módot alkalmaztam. Nagyon finom lett, ezért már többször is elkészítettem.

hozzávalók / 2 adag

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

ajánlat

A pisztráng nagyon finom, és általában magyar hal. Nagyon könnyen és igen változatosan elkészíthető. Ezért mindenkinek a figyelmébe ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pisztrángokat lemossuk, és papírtörlőre téve lecsöpögtetjük. Két ujjnyi távolságban, mindkét oldalán átlósan bevagdaljuk, és durvára őrölt sóval besózzuk.
  2. Az édesburgonyákat meghámozzuk, és felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük.
  3. A medvehagymát aprítógéppel felaprítjuk. A vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, beletesszük a felaprított medvehagymát és a többi fűszert. Alaposan összekeverjük.
  4. A pisztrángokat egyenként alufóliára helyezzük, és mindkét oldalukon bekenjük a vajas fűszerkeverékkel. Egyenként becsomagoljuk a fóliába, és sütőbe téve 220 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. A tepsit a sütőből kivesszük, a fóliákat óvatosan kibontjuk, és a sütőbe visszatéve alsó-felső hőlégkeveréssel egy kicsit megpirítjuk a halakat.
  6. A megfőtt édesburgonyákat egy evőkanál vajjal elkeverve pürésítjük.
  7. Tálaláskor a pisztrángokat a bevagdalásnál paradicsom szeletekkel díszítjük, jégsaláta levelekre helyezzük, és fagylaltos kanállal kiszedve, mellé tesszük az édesburgonya pürét.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 001
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült pisztráng, fóliában sült pisztráng édesburgonya pürével, medvehagymakéregben sült pisztráng édesburgonya pürével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

575
pisztráng 50 dkg
citromfű 1 teáskanál
kakukkfű 1 kk
borsikafű 1 teáskanál
medvehagyma 1 csokor
vaj 2 ek
2 kávéskanál
vaj 1 ek
édesburgonya 2 db
0 ízlés szerint
paradicsom 2 közepes db
jégsaláta 1 közepes fej