Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fóliában sült durbincs

Fóliában sült durbincs
Fóliában sült durbincs
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a halat, citromot, kakukkfüvet külön-külön is, de együtt nagyon. Tengeri sót használtam. A hal pedig egy egész durbincs volt. Ha a sót, a friss kakukkfüvet és a citromhéjat nagyobb mennyiségben keverjük össze, nagyon jól eltartható későbbre.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Friss salátával és puha fehér kenyérrel kínálom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A kakukkfüvet apróra vágjuk.
  2. Összekeverjük a sót, kakukkfüvet és a citrom héjának a felét. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, kikeverjük a puha vajjal és a maradék citromhéjjal.
  3. A halat megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2 centinként beirdaljuk. Kicsit meglocsoljuk citromlével, borsozzuk kívül-belül. Bedörzsöljük a fűszersóval belül, és kívül az irdalásokban is.
  4. Egy nagyobb darab alufóliát tépünk. A vajjal megkenjük az egyik oldalát a halnak, ráfektetjük a vajas felével a fóliára, és megkenjük a másik felét is. A széleit behajtjuk szorosan, batyukat készítünk, tepsibe rakjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 184
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

samuraj

Mióta szakács: 2014.05.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült hal, alufóliában sült fűszeres hal, citromos-kakukkfüves vajas durbincs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

h3eniko
h3eniko Mon, 2014-08-04 01:50

Harcsával készítettem el ma a receptedet és nagyon finom lett! Petrezselymes burgonyaval ettük, így 5* volt nekünk! Köszönöm a receptet! Máskor is el fogom készíteni! Enikő

hartlieb
samuraj / hartlieb Wed, 2014-10-29 10:57

Örülök,hogy ízlett a recept.Bármely hallal meg lehet csinálni,mert igazából a fűszersó adja meg az ízét.Én csirkéhez is használom ezt a sót.További jó főzést :)

580
hal 30 dkg
citrom 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 50 g
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 2 ek