Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fóliában párolt fokhagymás-bazsalikomos vajas hekkfilé

Fóliában párolt fokhagymás-bazsalikomos vajas hekkfilé
Fóliában párolt fokhagymás-bazsalikomos vajas hekkfilé
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagy halimádó. Egyik nap beállított egy adag hekkfilével, és kérte, hogy csináljam meg neki. Mivel kolisok vagyunk, ráadásul olyan koli, ahol nincs sütő, azt mondtam neki, hogy kirántom. De húzta a száját, hát kitaláltam ezt a receptet.

Alufóliába becsavarva, sok fokhagymás vajjal, egy serpenyőben 5-10 perc alatt megpároltam a halakat.

Köretként salátát, paradicsomot, paprikát, feta sajtot, olajbogyót, hagymát egy tányérra halmozva tálalom.

hozzávalók / 2 adag

Halfiléhez

Saláta

ajánlat

Főtt vagy párolt krumplival vagy rizzsel is nagyon finom tud lenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Halfiléhez

  1. Besózzuk a halfiléket. A vajat megolvasztjuk, és fokhagymát zúzunk bele, jól összekeverjük.
  2. Annyi fóliát és akkorát tépünk le, ahány haltörzs van, és jól beleférjenek. A fóliaszeleteket félbehajtjuk, és az egyik felének a közepét megkenjük a fokhagymás vajjal. Erre a vajas részre ráhelyezzük a sózót halat, megszórjuk bazsalikommal, és meglocsoljuk a vajjal.
  3. Jól becsomagoljuk a fóliába úgy, hogy ne eresszen. Ezt megismételjük a többi hallal is. Egy serpenyőben egy kis vizet melegítünk, éppen annyit, hogy ellepje az alját, és erre helyezzük rá a fóliába csomagolt halat. 5-10 perc alatt megpároljuk. Félidőben megfordítjuk a halat.
  4. Közben a salátát megmossuk, a zöldségeket felaprítjuk. Annyi tányérra osztjuk szét a salátát, ahány szelet hal van (nekem 3 szelet volt), rászórjuk a felaprított zöldségeket, feta sajtot, olajbogyót, egy kis citromlével meglocsoljuk (egy kis joghurttal is meg lehet öntözni).
  5. Amikor kész a hal, egy tálcára kivesszük, és óvatosan kibontjuk úgy, hogy a fokhagymás-bazsalikomos vajból minél kevesebb folyjon ki. A halszeletet ráhelyezzük a salátás tányérra, ráfacsarunk egy kis citromlevet, és a vajjal még meglocsoljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 16 237
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

zsebipumba

Mióta szakács: 2014.12.03.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fóliában párolt halfilé, vajban párolt halfilé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

910
heck 40 dkg
teavaj 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
fejessaláta 1 db
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
újhagyma 4 közepes db
feta sajt 15 dkg
olajbogyó 15 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert