r
Nosalty Logó

Zöldségágyon sült hekk

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Zöldségágyon sült hekk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 365 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1460 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2708 micro
  • β-karotin
    6462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 365 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3683.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    10831 micro
  • β-karotin
    25847 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 1460 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    871 micro
  • β-karotin
    2079 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat a felhasználás előtt 1 – 2 órával kivesszük a mélyhűtőből és megvárjuk, amíg kienged.
  2. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk. A hagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Egy méretes serpenyőben felhevítünk 4 evőkanál olajat. A hagymát üvegesre pirítjuk és ezt követően hozzáadjuk a sárgarépát. Összesütjük. Ezután meghintjük borssal és ételízesítővel. (Én házi készítésüt használok. )Félretesszük.
  4. Egy tálkában összekeverjük a tejföllel a majonézt, a reszelt sajtot egy evőkanál olajat és sót.
  5. Egy méretesnek ítélt tepsibe, vagy hőálló üvegtálba egyenletesen elterítjük a répás-hagymás alapot. Erre fektetjük a gyengén besózott kiengedett haldarabokat. A halak tetejét megkenjük a sajtos-olajos tejföllel.
  6. A tepsit előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. fél óra alatt készre sütjük. A sajtos tejföl gyönyörű aranybarnára fog pirulni a tetején.
  7. A zöldséges halat kellemes melegen tesszük asztalra. Köretnek főtt burgonyát kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 345
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldségágyon sült hekk
Lizinka_ 585 recept

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!