Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás sült hekk

Fokhagymás sült hekk
Fokhagymás sült hekk
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a halat: sütve, főve, párolva, rácosan... legyen az folyóvízi vagy tengeri. A sült hekk az egyik nagy kedvencem. Mivel csak fagyasztott állapotában lehet nálunk hozzájutni, ezért előre kell gondolkodnunk, hogy felengedjen az elkészítése előtt. Sok országunkbeli halsütödében is nagyon finoman készítik, de otthon jóval olcsóbban a tányérunkra kerülhet.

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiszemelt haldarabokat szobahőmérsékleten felengedjük, felvágjuk a hasát, kívül-belül megtisztítjuk. Mindkét oldalát másfél ujjnyira bevagdossuk (gusztusosabb így megsülve). Papírtörlővel leitatjuk, és alaposan besózzuk, és finoman megszórjuk a fokhagymaporral.
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, megforgatjuk benne a haldarabokat úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
  3. Mehet is bele a felforrósított olajba, amiben többször megforgatva készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne szurkáljuk a halat.
  4. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat.
  5. Tálalás: illik hozzá a sült burgonya, a friss kenyér, az olívabogyó, a savanyú vagy a kovászos uborka, csípős savanyított paprika.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 12 140
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

1StOne

Mióta szakács: 2018.04.14.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült hekk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

545
heck 40 dkg
finomliszt 3 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
fokhagymapor 1 kk
0 ízlés szerint