Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-zöldfűszeres zsemlék

Fokhagymás-zöldfűszeres zsemlék
Fokhagymás-zöldfűszeres zsemlék
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs kedvünk zsemléket formázni, a tésztából süthetünk egy kenyeret.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A fokhagymás vajhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Közepébe egy mélyedést nyomunk, beleöntjük a cukorral és a langyos vízzel elkavart élesztőt, megszórjuk kevés liszttel, és kb. 10 percig hagyjuk kelni.
  2. Hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és sót. Sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztát átgyúrjuk, 10 egyenlő részre osszuk, zsemléket formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  4. A vajat elkeverjük az áttört fokhagymával és bazsalikommal. Sóval ízesítjük.
  5. A zsemléket hosszában bevágjuk, elosztjuk a vágásba a fűszeres vajat.
  6. Betoljuk a 210 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 015
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: burek, pita, bagel, croissant, kifli, perec, édes leveles, hamburger-buci, buci, briós

egyéb elnevezések

fűszeres zsemle, zsemle

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

570
finomliszt 550 g
friss élesztő 42 g
cukor 0.5 teáskanál
víz 250 ml
joghurt 80 ml
napraforgó olaj 50 ml
1 tk
vaj 120 g
fokhagyma 3 gerezd
zöldfűszer 2 ek
0 ízlés szerint