Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás sajtos partikrém

Fokhagymás sajtos partikrém
Fokhagymás sajtos partikrém
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a nagyon-nagyon egyszerű krémet minden barátunk imádja. Sokszor kérik, hogy ezt csináljam meg, ha jönnek. Nem csak pirítóssal finom, hanem sajtos rúddal is, akkor mártogatósként szolgál.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt az előételt már a szilveszteri svédasztalra is becsempésztük. Mindenki e körül legyeskedett. Volt már példa arra is, hogy egyszerűen kisütött natúr húsra kentük, és azonnal feldobta a dolgot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük.
  2. Összekeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
  3. Végül belekeverjük a reszelt sajtot.
  4. Pirítóssal fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 360
elküldve: 3
receptkönyvben: 379
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás sajtkrém, sajtkrém pirítóssal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angie
Angie / Angie Tue, 2011-11-15 16:13

Én chipshez szoktam ilyet csinálni mindig :) Annyi h sajt nélkül ( de köszi az ötletet :) ), és zöld fűszerekkel ízesítve még..... Majoranna, bazsalikom, oregano, mikor mi kerül a kezembe :)

Laura36
Laura36 / Laura36 Wed, 2011-11-16 15:23

Igen, úgy is finom, csak mi azért szoktunk sajtot beletenni, mert attól lesz pirítósra kenhető. Plusz a sajt egy idő után magába szívja a tejfölt, és így lesz nagyon finom lágy a krém.

149
tejföl 175 g
fokhagyma 3 gerezd
trappista sajt 7 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint