r
Nosalty Logó

Házi grissini olaszos hangulatú mártogatóssal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi grissini olaszos hangulatú mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A grissinihez

A mártogatóshoz

Összesen 651 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A grissinihez

A mártogatóshoz

Összesen 2609 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A grissinihez

A mártogatóshoz

Összesen 286 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 651 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2307.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 2609 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    564 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

A grissinihez

A mártogatóshoz

Elkészítés

A grissinihez

  1. Az élesztőt a mézzel és kevés liszttel összekeverjük, langyos vizet adunk hozzá és hagyjuk felfutni.
  2. A felfuttatott élesztőt összegyúrjuk a liszttel és annyi langyos vízzel, hogy ruganyos tésztát kapjunk, majd kelni hagyjuk. Amikor félig megkelt a tészta, újra összegyúrjuk, átdagasztjuk, és ezután folytatjuk a kelesztést.
  3. A megkelt tésztát megütögetjük, finoman újra összegyúrjuk, és kisebb darabokra vágjuk, amiből vékony grissini csíkokat nyújtunk. A kész tészta vastagsága kb. a kinyújtott duplája lesz. A tésztát ismét félretesszük pihenni úgy 30 percre.
  4. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, a megkelt grissinit a forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát néhány percig a nyitott ajtajú sütőben pihentetjük.
  5. Amíg a tészta sül elkészítjük a mártogatóst: A paradicsomot apróra vágjuk, a fenyőmagot megpirítjuk, és szintén felaprítjuk a bazsalikom levelekkel együtt, parmezánt reszelünk hozzá. Az egészet felengedjük olívaolajjal, és hagyjuk összeérni.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2174
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Ajánló

Isteni gyors ebéd, vagy vendégváró étel lehet belőle.

Receptkategóriák

Mitől is lehet piszkosul meghízni? Hát ettől. Ó ez egy vékonyka kis rudacska, egy darabtól igazán nem dől össze a világ. Na még egyet, aztán befejezem. Na jó, még egy utolsó utánit, ez úgy is csak frissen jó. Már el is fogyott a fele. Aztán amikor kihűlt is jó az még, csak most már nem eszméletlenül, csak elképesztően. Szóval never ending story. A recept a blogon megtalálható.

Hozzászólások

Hozzávalók

A grissinihez

A mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.