Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia ahogy samuraj készíti

Focaccia ahogy samuraj készíti
Focaccia ahogy samuraj készíti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az eredeti focacciát, de megváltoztattam a saját számíze szerint.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót. A cukrot feloldjuk a langyos vízben, felfuttatjuk az élesztőt. Az olajbogyót apróra vágjuk. A fűszereket, ha friss, akkor apróra vágjuk, ha szárított, összemorzsoljuk és összekeverjük.
  2. A puha vajat és a 2 ek olajat a liszthez adjuk az élesztős vízzel együtt. Jól kidagasztjuk, és a végén belegyúrjuk az olajbogyót.
  3. 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és az ujjainkkal több helyen benyomkodjuk a tésztát. További 20 percig kelesztjük.
  5. A sütőt 200 fokra melegítjük. A tésztát megkenjük a maradék (1 dl) olajjal, és meghintjük a fűszerekkel. Aranyszínűre sütjük.
  6. Ha megsült, még forrón bekenjük kicsi olajjal, és meghintjük nagyszemű tengeri sóval.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 418
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

samuraj

Mióta szakács: 2014.05.01.
9 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszeres olívaolajos kelt lepény, rozmaringos focaccia, focaccia házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

656
finomliszt 25 dkg
1 kávéskanál
cukor 1 csipet
víz 2 dl
élesztő 2 dkg
fekete olajbogyó 10 db
rozmaring 2 csipet
oregánó 2 csipet
kakukkfű 2 csipet
olívaolaj 2 ek
vaj 1.5 dkg
olívaolaj 1 dl