Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia - az olasz lepénykenyér

Focaccia - az olasz lepénykenyér
Focaccia - az olasz lepénykenyér
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés hozzávalóból gyorsan, könnyen elkészíthető kenyérféleség. Sokoldalú, akár a pizza. Ehetjük önmagában, előételként, saláta mellé, vagy éppen mindenféle finomsággal megpakolva. Minden variánsa finom. 

 

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vigyázat! Igen könnyű rászokni :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és a szárított élesztőt, felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fél kg liszthez. Pici olívaolajat teszünk bele, sózzuk, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Aki szereti, most nyugodtan gyúrhat bele egy kis friss rozmaringot is.
  2. Kb. 1 óra alatt szépen megkel. Ezután, mint a pizzatésztát, szépen kinyújtjuk, kihúzzuk, sütőpapírra tesszük, a tetejét megkenjük olívaolajjal, és mehet rá mindenféle földi jó. Az enyémre most sajt és durvára őrölt bors-kömény keveréke került.
  3. Előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütjük. A tészta vastagságától függően 15-30 perc.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 650
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

semperke

Mióta szakács: 2018.09.09.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

lepénykenyér, olasz kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

484
víz 3 dl
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 50 dkg