r
Nosalty Logó

Florentin-szelet

Szabolcsi Ildikó
Florentin-szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

1415
Kalória
19.5g
Fehérje
149.5g
Szénhidrát
85.5g
Zsír
55.7g
Víz
108.6g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
82.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 1415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 5664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    342.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    1650 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    597.8 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2138 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1293 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 5664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 448 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összeelegyítjük a sóval, a sütőporral, majd eldolgozzuk az apró kockára vágott margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a por- és vaníliás cukrot, a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálva belőle, fóliában a hűtőben kb. 1/2 órát pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, a tejszínt, a vajat, a mézet és a porcukrot összeforraljuk, majd belekeverjük a cukrozott gyümölcsöket, a mandulát és hagyjuk hűlni.
  4. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 30 x 40 cm-es tepsit (sütőlapot).
  5. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük, széleit egyenesre igazgatjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a masszát, és középső magasságon tűpróbáig kb. 10 - 12 perc alatt megsütjük. (Amikor kivesszük a sütőből, ne ijedjünk meg, mert a teteje egy picit "rotyog".) A tésztánk legyen megsülve.
  6. Hagyjuk kihűlni. Ezután a széleit egyenesre, majd utána kb. 2 x 5 cm-es darabokra felvágjuk.
  7. A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, majd a sütik két végét picit belemártjuk. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Fém dobozban, sütőpapírral a rétegek között egy hétig biztosan eláll. (Hogy tovább is, azt még nem sikerült kitapasztalni.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Ez a receptet egy nőknek szóló lapban olvastam. :-) Látványra szerintem csodás, az íze pedig...:-)

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A legújabb 6-6-6 trend segíthet a fogyásban

Nem kell maratont futnod ahhoz, hogy fittebb, energikusabb és kiegyensúlyozottabb legyél. A „6-6-6” séta módszer egyszerű, mégis hatékony módja annak, hogy beindítsd a fogyást, és javítsd a közérzeted.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Az eredeti pincepörkölt

A pincepörkölt története szorosan kapcsolódik a magyar borvidékekhez és a szüreti hagyományokhoz. Nevét a borospincékről kapta, mivel ezt az ételt hagyományosan a szüretelők számára ...