Nosalty Logó

Kakaós-tejfölös mézes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kakaós-tejfölös mézes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 879 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 7025 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 267 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 879 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1035.5 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2074 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 7025 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a pudingot, a cukrot csak akkor tesszük bele, amikor a puding megfőtt, mert kevesebb a tej a szokásosnál, ezért könnyen odakap. Még melegen belekavarjuk a tejfölt, és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, majd fokozatosan adagolva a pudingba keverjük.
  2. Tészta: A liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett felmelegítjük (habzásig). Hozzáadjuk a lisztet, és simára kavarjuk. A masszát három részre osztjuk, kettőt az edényben hagyunk, lefedjük, és a lángot elzárjuk. A sütőt begyújtjuk, lisztezett deszkán az első adagot kinyújtjuk. Kezdetben ragad, ezért alul-felül lisztezzük.
  3. Sütőpapíron tepsi háton előmelegített sütőben megsütjük. Gyorsan sül, figyeljük, mert könnyen megég (kb. 8 -10 perc). Ezalatt kinyújtjuk a második, majd a harmadik lapot, ezeket is megsütjük. Sütés előtt a lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
  4. A kihűlt lapokat megtöltjük. Az első lapra krém, rátesszük a második lapot, újra krém, rá a harmadik lap, ekkor középen a tésztát keresztbe félbevágjuk, a fél lapot (harmadik lap) megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a másik tészta tömböt. A tetejét bevonjuk cukormázzal vagy csokival, de megszórhatjuk porcukorral is.
  5. Fóliával letakarva hidegre tesszük, amíg megpuhul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 45014
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 21.

Ajánló

Fólia között könnyebb a nyújtás.

Receptkategóriák

Csiki Piroska 228 recept

A cukormáz a Citrom szeletemnél leírt módon készült. Készíthetjük nem emeletesnek, ilyenkor 4 kisebb lapot nyújtunk. 40 éve készítem ezt a süteményt. Az unokám szerint ez a kedvenc a kedvencek között. Siettethetjük a puhulást, ha nedves konyharuhával letakarjuk, még mielőtt a máz rákerülne.

Hozzászólások

pussycat

Oh, Piroska, ez egy masik gyonyoruseg!!!:))) Gratula. Udv. Veronika

Csiki Piroska

Néha elfelejtem megnyomni a válasz gombot , így a válasz el?re kerül, még egyszer köszönöm.

Torma

Juj, ez nagyon fincsin hangzik Piroska! puha mezes, puding es a savanykás lekvár...azt hiszem ez izlene nekem is, pedig nem vagyok édes szájú...szerettem anyukám mézes béles sutijet, az igaz :) nagyon szépek ezek a sütik IS, várom a többit :) T :)

Csiki Piroska

Valóban nagyon finom, a tejfölt?l még különlegesebb a krémje. Biztosan te is szeretnéd. Piroska

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Veronika. Üdv. Piroska

Éva-Anyóca

Piroska! Annyira guszta, olyan szép!!,- azok az egyenletes rétegek, íze finom, köszönöm, mentettem.:-O Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Éva. Írtam neked, hogy Karácsonyig még küldök be, hát ez az egyik. Kívánok neked és családodnak kegyelmekben gazdag Karácsonyt. Piroska

erikaeger

ezt a sütit úgy megcsinálom mint a fene :D reggel óta szemezek vele és ezt választottam újdonságnak a karácsonyi asztalunkra .. köszi pussz :)

Csiki Piroska

Jó munkát és sok sikert hozzá. Puszi

Olaszné Anci

Édes Piroskám ! Ez Istenien néz ki !Szerintem az ünnepi asztalunkon lesz a helye. Gyönyör? ! Gratulálok, Boldog ünnepeket ! Puszi: Anci

Csiki Piroska

Ancikám, nagyon szépen köszönöm. Nem bánod meg, ha elkészíted, mert nagyon finom. Kívánok én is kegyelmekben gazdag áldott karácsonyi ünnepeket Neked és a családodnak. Puszi: Piroska

Olaszné Anci

Piroskám ! Már azt is tudom, hogy Szilveszterre fog elkészülni ez a csoda ! Nagyon köszönöm a jókívánságokat, én is viszont kívánom neked ! Puszi: Anci

magdi.kresz

Engem is érdekelt, hogy milyen lehet ez a mézes. Az a tejfölös krém izgatott. Megcsináltam, holnap én csokit teszek a tetejére. A több napos állás gondolom csak javít rajta, mint általában a mézeseknél. Köszönöm a receptet.

Csiki Piroska

Igen, annál puhább lesz, minél többet áll. Csokival is finom lesz.

Bató Edit

Piroska, szépséges a sütid, az ízét meg el tudom képzelni, mert én is szoktam hasonlót sütni. Ez a tejfölös krém felkeltette az érdekl?désemet, így szilveszterre el is készítem. Áldott karácsonyt kívánok neked! Edit

Csiki Piroska

Kedves Edit! Bátran megsütheted, mert nagyon finom. Az eredeti recept 3 dl tejfölt ír, de én mindig 2 dl-el készítem, mert így nagyon jó a krém állaga. Köszönöm a jókívánságot, én is kívánok áldott ünnepeket és nagyon boldog Új évet. Piroska

Bató Edit

Piroskám, remek lett a sütid (már meg kellett kóstolni), köszönöm a receptet! Békés, boldog új évet kívánok! Edit

Csiki Piroska

Editkém, örülök a sikerednek és köszönöm a visszajelzést. Én is kívánok minden jót az elkövetkez? új évben. Piroska

Bjkata

Kedves Piroska! Ma megsütöttem ezt a finom süteményt! A tésztája nagyon könnyen nyújtható, a krémje csodálatos, a citromos máz pedig még különlegesebbé teszi ezt a szuper sütit! Most már értem, hogy miért éppen ez a kedvence az unokáidnak! :) Köszönöm a receptet! Boldog új évet kívánok az egész családnak! Kata

Csiki Piroska

Kedves Kata! Örülök, hogy nem csalódtál benne és köszönöm a visszajelzést. Kívánok én is békés, boldog új esztend?t. Piroska

erikaeger

már harmadszor csinálom a sütid.. imádjuk. Kellemes Húsvétot mindenkinek aki erre jár!! :)

Csiki Piroska

Örülök, hogy tetszik a sütim, köszönöm a visszajelzést. Kívánok én is kellemes ünnepeket. Piroska

Törölt felhasználó

Hát ez bizony nagyon üt?s! Köszönet a receptért Roland

Csiki Piroska

Nagyon szívesen és örülök, hogy tetszik. Piroska

Törölt felhasználó

Még régebben készítettem el az Apukám névnapjára ezt a süteményt, most pedig újból ráakadtam. Utólag is köszönjük ezt a csodás receptet! :)

Csiki Piroska

Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik a recept. A családom nem bánná, ha minden héten megsütném egyszer:)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet :-) reggel megcsinàltam, mèg nem szeleteltem fel de kèszítès közben kóstoltam ès biztos nagyon finom lesz :) csak egy problem volt nagyon csomós lett a krèm :( ez normàlis vagy èn szúrtam el? :D

Csiki Piroska

Miközben h?l a krém id?nként bele kell kavarni és nyugodtan lehet mixelni, amikor a vajat hozzáadod. Másik módszer, hogy a forró pudinghoz hozzákavarunk egy keveset a vajból, hogy ne dermedjen meg nagyon. A vajkrémet pedig fokozatosan adjuk hozzá és kavarjuk amíg sima lesz. Remélem azért finom volt.

Törölt felhasználó

Köszönöm a vàlaszt! Hètvègèn megint fogok csinàlni. Nagyon finom lett ès szerencsère nem èrezni a csomókat.. :D fantasztikus süti <3 a tèsztàt mennyire kell kinyújtani? Èn szerintem vèkonyabbra nyújtottam mint ami a kèpen van de így is tuti

Csiki Piroska

A tésztát nyújthatod amilyen vékonyra csak tudod ( kb 3 mm-re), mert a sütéssel még vastagszik. Minél vékonyabb a tészta annál könnyebben puhul meg majd a krémt?l. Fólia között könnyebb a nyújtás, vagy akár a süt?papíron amivel majd sütöd.

Törölt felhasználó

Ma is sütöttem és a krém nagyon tuti lett :-) szép sima és isteni! Elôször biztos a pudingport nem kevertem ki alaposan a tejjel és emiatt is lehetett csomós.. bár az ízén nem rontott :P de most tökéletes minden szempontból, imádom <3

Csiki Piroska

Amikor a pudingot nem sikerül csomómentesre kavarni, sz?r?n keresztül töltsd a forró tejbe, egy kanál hátával szétnyomkodod a sz?r?ben maradt csomókat és kész a tökéletes puding. Örülök, hogy most tökéletes lett:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.