Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rita mézes puszedlija

Rita mézes puszedlija
Rita mézes puszedlija
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A világ leges legfinomabb mézespuszedlije :D Hmm...de imádom.
Az én kis családom nem szereti, legalábbis azt mondják! De amint elkészítem, már falják is, még "pucéran" :D.
Sokáig nem kell tartogatnom. Gyorsan elkészíthető, kiadós sütike. Egyszer az oviba is vittem a csoportomnak, hát a gyerekek is falták. Mondták is: Rita néni holnap is csinálhatsz ilyen finomat :D.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet langyosítjuk, majd a többi hozzáavalóval összegyúrjuk.
  2. Kinyútjuk a tésztát kb. fél centi vastagságúra, és kiszaggatjuk.
  3. Papírral bélelt tepsibe rakjuk, és megsütjük.
  4. A mázhoz kikeverjük (nem felverjük!) a fehérjét és a porcukrot.
  5. A kihűlt puszedliket a mázba forgatjuk, rácsra téve szárítjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 138
elküldve: 9
receptkönyvben: 341
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes süti, puszedli, mézes korongok cukormázzal

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mendy_28
mendy_28 Tue, 2014-01-21 12:00

Szia Rita!
En is regta keresek egy jo mezes puszedli receptet, ami puha, konnyu es finom legyen , de meg nem talaltam meg. Szeretnem kiprobalni a receptedet, de ketsegeim vannak, lenne par kerdesem is: milyen sorrendben adjam hozza a langyos mezhez a tobbi hozzavalot? milyen allaga lesz a teszanak? nem kell-e pihentetni a kigyurt tesztat? a diszito habot nem kell felverni? ha csak kikeverjuk, nem lesz nagyon csopogos? elore is koszi!!!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2014-01-24 22:30

Szia mendy_28!

Nos: csak pakolj össze minden hozzávalót és a végén gyúrd össze ( vagy géppel dolgozd össze, én azt szoktam ) Teljesen mindegy a sorrend, bár én a lisztet mérem ki elsőnek, aztán a többi szárazanyagot és a nedveseket. Nem kell pihentetni a tésztát, rögtön lehet vele dolgozni. A hab is akárcsak a recept úgy van, ahogy leírtam! Géppel szoktam a mázat készíteni, összeöntöm a fehérjét a porcukorral és szép fényesre keverem :) És nyugodtan készítsd el, nem fogod megbánni!!! :)
Kíváncsian várom a beszámolódat!
Üdv: Rita

papacica
papacica Sat, 2012-12-15 09:55

Most vasaltam be az elismeréseket, ami persze a Rita "nénit" illeti, szóval isteni a recept,Isteni mézeskalács illat lengi be a lakást a frissen kisült puszedliktől, nagyon könnyű elkészíteni, a végeredmény meg csodás. (voltak pedig kétségeim, de csak az első kóstolásig!) Ici picit cifráztam rajta, mivel 3 lány unokám van, szóval apró sárgás gyöngy cukorral szórtam meg a mázt száradás előtt. Nagyon szép lett, a máz meg számomra egy csoda, nem is hittem, hogy ilyen egyszerű és persze nagyszerű. Mindenkinek ajánlom!! Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2012-12-15 21:47

Kedves papacica! :D

Nagyon örülök, hogy elnyerte tetszéseteket a recept :) Imádom én is, évek óta csak ezt sütöm puszedlinak és mézeskalácsnak is egyaránt. A lehető legtökéletesebb tészta :) Rengetegen elkészítették már :)

Nagyon boldog ünnepeket Neked és családodnak! :)

Üdv: Rita

lovitimi
lovitimi Tue, 2012-11-20 12:48

Kedves Rita!
Megcsináltam és valami fantasztikus lett!Az első adag nekem is a kekszhez hasonlított,de aztán szaggatás helyet pici gombócokat csináltam és az eredmény olyan szép lett mint a Tied a képen.
Köszönöm a Fantasztikus receptet.

Nagy Évi
Nagy Évi Thu, 2011-12-15 20:40

Kedves Rita!
Már begyúrtam a tésztát, de felmerült bennem 1, 2 kérdés: előmelegített sütőben kell -e sütni a puszedliket?, ill. ha kisütöttem fontos-e, h. még aznap rákerüljön a máz, v. másnap is rávarázsolhatom? ill. még egy 3. kérdés a máz egy részébe keverhetek-e kakaót v. egyéb ízesítőt? Köszönöm szépen mielőbbi válaszodat!

Üdvözlettel: Nagy Évi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2011-12-16 20:13

Szia Évi!

Igen, előmelegített sütőben kell sütni.
Nem fontos aznap rátenni a mázat.
Végül is ízesítheted, attól semmi baja nem lesz. :)
Remélem nem késtem el a válasszal:(
Jó sütést!
Üdv: Rita

Csongi
Csongi Tue, 2011-11-22 20:21

Szia! Elkészítettem, fenomenális! Fél adagot készítettem most, adventi vásárra viszi az egyik kisfiam. Természetesen megkóstoltuk, én még ilyen finom mézes puszedlit eddig nem ettem. Hétvégén újra készül, hogy most már mi is falatozhassunk belőle kedvünkre. Köszi a receptet!!!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-11-22 21:44

Szia Csongi!

Örülök,hogy ízlik! :)) Hétvégén én is megsütöm, már nagyon vágyunk rá :) Ugye milyen finom? Én is így voltam vele amikor először kóstoltam és azóta se ettem ennél jobbat! ;)

eseme
szabó emese / eseme Thu, 2011-09-15 09:37

Szia Rita.
Köszönöm a válaszod, fogok még tovább kísérletezni, míg csak nem lesz "tökéletes". -mint a tiéd

eseme
szabó emese / eseme Wed, 2011-09-14 15:57

Szia Rita.
Nagyon szeretném olyanra meg csinálni ezt a puszedlit mint neked itt a képen van.
Már kétszer próbáltam, de nem emelkedett meg.Inkább kekszhez hasonlít. Nem is lett a tésztája el lágyítva, hogy szét folyon. Az íze jó, puha, csak a forma...?
köszönöm, ha tudnál segíteni.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2011-09-14 20:22

Szia Emese!

Igazából a tésztája úgy jó, ahogy van! Bár hozzá kell tennem, nem minden fajta liszttel lehet jól elkészíteni! Én a Gútai finom lisztet használom ( a tescoban veszem).
Szóval gondolom a szaggatód méretével lehetnek gondok. Akkor elárulom, hogy én mivel csinálom, de ne nevess ki!! :) Van a dísztő csövem, amiből habot, krémet nyomok ki, na én azzal szaggatom a puszedlit. ( a végével). Nem is tudom honnan jött anno ez az ötlet. A mérete miatt gondolom, mert így szapora lett. És ugyebár szép a formája is. Ezt ajánlom Neked, ha van ilyen a tulajdonodban. Vagy valami ehhez hasonló eszközt használj. Most sajna nem jut semmi más ötletes dolog az eszembe, de ha igen, akkor majd jelzem!
Annak viszont örülök, hogy ízlik!
Remélem tudtam segíteni!
Szia!
Rita

eseme
szabó emese / eseme Sun, 2011-09-04 10:53

Köszönöm a visszajelzésed Rita. Igen, én is olvastam a visszajelzéseket és abból jött az le nekem, hogy nem túl bonyolult és nem kemény a tészta.
Ki fogom próbálni.

eseme
szabó emese / eseme Sat, 2011-09-03 18:00

Szia Rita.
Olyan jó volt olvasni, hogy talán megtaláltam az ideális puszedli receptet.
Családom is, én is nagyon szeretjük.Én is próbálkoztam több receptel, de mindegyik
D nagyon kemény lett.
Ezért is félek egy kicsit ettől a recepttől, mert ebbe meg méz kell. És azt tudjuk, hogy az keményít rendesen.
De azért kipróbálom ezt is.
Köszönöm.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2011-09-03 20:05

Szia Emese!

Ezzel én is így voltam, hogy sokáig kerestem az ideális puszedli receptet. És amikor ezt a puszedlit először ettem,akkor teljesen elaléltam! A méz keményít?? Azt nem tudom, e egy mézes puszedli receptbe kell a méz :)) Én idestova 7 éve ezt a receptet használom. Náluk nagyon bejött :D
ha gondolod próbáld ki, olvashatod az előző hozzászólást, ott is pozitív a visszajelzés :)
Jó sütést!
Rita

aduhil
aduhil / aduhil Mon, 2011-08-22 22:34

Szia! A recepted annyira bejött a kis családnak, hogy már ma délutánra el is fogyott mind. Másfél napig bírta csak...pedig 2 nagy doboznyi lett ebből az adagból. =)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-08-23 06:48

Igen, ez egy nagyon finom mézes:)) Én sem bírok ellenállni neki. Amint eltűnik a nagy hőség máris sütöm én is :) Azért is szeretem, mert viszonylag gyors és igen kiadós.
Szép napot Aduhil!
Rita

aduhil
aduhil / aduhil Sat, 2011-08-20 17:31

Szia!
Ma délután megcsináltam és sikere lett! Én a mázba tettem narancsszörpöt, így szép színe és még finomabb íze is lett!
Köszi! =)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2011-08-20 18:49

Szia Aduhil!

Jaj de jó, hogy már el készítetted! Annak meg pláne örülök, hogy ízlett! Biztos nagyon finom lett a narancs íztől! :)
Minden jót! Köszi a visszajelzést! :))
Rita

1739
tojássárgája 4 db
porcukor 15 dkg
méz 25 dkg
mangalica zsír 5 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 27 g
tejföl 4 ek
finomliszt 75 dkg
szódabikarbóna 2 kk
tojásfehérje 4 db
porcukor 50 dkg