Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flódni pandora módra

Flódni pandora módra
Flódni pandora módra
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra kerestem valami jó sütit, és a flódnira esett a választás. Több receptet keverve kísérleteztem ki ezt a receptet.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összeállítás

ajánlat

Én nagyon tömény házi szilvalekvárt szoktam használni. A lényeg, hogy minél sűrűbb lekvárt használjunk, de a főzőlekvárokat kerüljük el!
A kenhetősége miatt adok hozzá a fehérborból, amit a tésztához és a töltelékekhez használtam, mindig egy keveset, jól elkeverem, míg könnyen kezelhető állagot kapok.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a margarint (előtte érdemes szobahőmérsékleten állni hagyni, hogy puha legyen és könnyen gyúrható), a lisztet és a fehérbort. Összegyúrjuk, majd 2 órát állni hagyjuk a hűtőben. Eközben elkészítjük a töltelékeket.
  2. A diótöltelék hozzávalóit kis lángon, folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
  3. Máktöltelék hozzávalóit összekeverjük (ínyenceknek 5 dkg aszalt meggy is mehet bele), kis lángon, folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
  4. Almatöltelék hozzávalóit összekeverjük, kis lángon, folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk, míg le nem fövi a levet, amit ereszt az alma.
  5. A töltelékeket félretesszük hűlni, majd elővesszük a tésztát a hűtőből, mikor már eleget állt. Kicsit gyúrunk még rajta, hogy könnyebben gyúrható legyen, azután öt egyenlő részre vágjuk. A részeket egyenként kinyújtjuk, és vajas-lisztes tepsibe fektetjük a következő sorrendben: tészta + diótöltelék + tészta + máktöltelék + tészta + almatöltelék + tészta + szilvalekvár + tészta.
  6. A tetejét egy egész felvert tojással jól megkenjük, és pár helyen megszúrjuk egy hosszabb hústűvel (vagy villával), egészen a tepsi aljáig. Lassan süssük egyenletesre, légkeverésesben 160 fokon tűpróbáig.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40×23×7 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 702
elküldve: 1
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pandora

Mióta szakács: 2018.01.09.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
konyha: zsidó
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

réteges sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2057
finomliszt 60 dkg
margarin 30 dkg
cukor 15 dkg
tojássárgája 4 db
fehérbor 3 dl
dió 30 dkg
cukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fehérbor 1.5 dl
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
mák 30 dkg
cukor 5 dkg
sárgabaracklekvár 40 dkg
narancslé 1 narancsból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
fehérbor 1 dl
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
alma 4 nagy db
citromlé 1 citromból nyert
méz 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
szilvalekvár 35 dkg
tojás 1 db