r
Nosalty Logó

Flódni pandora módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pandora
Flódni pandora módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összeállítás

Összesen 2057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összeállítás

Összesen 12339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összeállítás

Összesen 275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 2057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.2 g

Zsír

  • Összesen
    596.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    307 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12714.6 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    5048 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1796 mg
  • Foszfor
    5016 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1538.4 g
  • Cukor
    712 mg
  • Élelmi rost
    122 mg

VÍZ

  • Összesen
    1747.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2878 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    950 micro
  • Kolin:
    1147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2678 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2207 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1628 micro
Összesen 12339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a margarint (előtte érdemes szobahőmérsékleten állni hagyni, hogy puha legyen és könnyen gyúrható), a lisztet és a fehérbort. Összegyúrjuk, majd 2 órát állni hagyjuk a hűtőben. Eközben elkészítjük a töltelékeket.
  2. A diótöltelék hozzávalóit kis lángon, folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
  3. Máktöltelék hozzávalóit összekeverjük (ínyenceknek 5 dkg aszalt meggy is mehet bele), kis lángon, folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
  4. Almatöltelék hozzávalóit összekeverjük, kis lángon, folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk, míg le nem fövi a levet, amit ereszt az alma.
  5. A töltelékeket félretesszük hűlni, majd elővesszük a tésztát a hűtőből, mikor már eleget állt. Kicsit gyúrunk még rajta, hogy könnyebben gyúrható legyen, azután öt egyenlő részre vágjuk. A részeket egyenként kinyújtjuk, és vajas-lisztes tepsibe fektetjük a következő sorrendben: tészta + diótöltelék + tészta + máktöltelék + tészta + almatöltelék + tészta + szilvalekvár + tészta.
  6. A tetejét egy egész felvert tojással jól megkenjük, és pár helyen megszúrjuk egy hosszabb hústűvel (vagy villával), egészen a tepsi aljáig. Lassan süssük egyenletesre, légkeverésesben 160 fokon tűpróbáig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40×23×7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3671
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 15.

Ajánló

Én nagyon tömény házi szilvalekvárt szoktam használni. A lényeg, hogy minél sűrűbb lekvárt használjunk, de a főzőlekvárokat kerüljük el! A kenhetősége miatt adok hozzá a fehérborból, amit a tésztához és a töltelékekhez használtam, mindig egy keveset, jól elkeverem, míg könnyen kezelhető állagot kapok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pandora 1 recept

Karácsonyra kerestem valami jó sütit, és a flódnira esett a választás. Több receptet keverve kísérleteztem ki ezt a receptet.

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...