r
Nosalty Logó

Flódni 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Flódni 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A szilvalekvárhoz

Összesen 2362 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A szilvalekvárhoz

Összesen 9450 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A szilvalekvárhoz

Összesen 272 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2691.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.3 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    358 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 2362 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    464.5 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    187 g
  • Koleszterin
    1111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10766.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    3987 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1482 mg
  • Foszfor
    4049 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1157.2 g
  • Cukor
    527 mg
  • Élelmi rost
    108 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    703 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1769 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    953 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 9450 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A szilvalekvárhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk (tapasztalatom szerint kézzel a legegyszerűbb), és fóliába csomagolva egy napra (de min. egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
  2. Az almás töltelékhez az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és megpároljuk a többi hozzávalóval. (A szegfűszeget érdemes teatojásba tenni.) Mikor félig-meddig szétfőtt, puha, szűrőben lecsepegtetjük, a bort felfogjuk, majd a zsemlemorzsát is az almához keverjük.
  3. A diós töltelékhez a diót az almától maradt fűszeres borral és a többi hozzávalóval megfuttatjuk. (Ha 1 dl-nél kevesebb bor marad, kipótoljuk.)
  4. A mákos töltelékhez a mákot megfuttatjuk a boron a többi hozzávalóval.
  5. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, és a házi szilvalekvárhoz keverjük.
  6. Mikor már minden hozzávalót teljesen (!) kihűlt, elővesszük a tésztát és 5 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán az első lapot 1-2 mm vékonyságúra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. (Az eredeti recept szerint ekkora adag flódni őzgerinc-szerű, hosszúkás formában készül, de nekem nem fért bele. Kb. kétszer olyan szélesre nyújtottam a tésztát, és még így is bőven lett rá töltelék, de lehet próbálkozni.)
  7. Megkenjük a tésztát a diókrémmel, majd ráhelyezzük a második lapot. Erre jön a mák, majd tészta, alma, tészta, szilvalekvár, végül újra tészta.
  8. A legfelső lapot villával megszurkáljuk, a megmaradt tojással megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha tűpróbánál már semmi nem ragad rá, és a teteje is szép piros. (Bár nekem már fél óra után le kellett takarni a tetejét, mert égett, vigyázzunk rá!)
  9. Porcukorral meghintve, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 254
  • Össznézettség: 123827
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 04.

Ajánló

Egy nappal előre el lehet nyugodtan készíteni, egy éjszaka pihenés még jót is tesz neki! És amúgy fémdobozban elvan, mint a befőtt - nem mintha hosszú életre lenne kárhoztatva...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Flódni 2.
Durcsó 161 recept

A szüleim (egyik) baráti társasága épp akkor járt nálunk a múltkor, mikor Eszter nagymamájának kakaós kalácsát először próbáltam ki - a fantasztikus recept érdeme is, hogy nem maradtam szégyenben. :) Fixáltuk is, hogy mivel én még sosem jártam náluk Jászberényben, hamarosan visszaadom a látogatást, persze nem egyedül. A vendéglátó hölgy húslevese és krumplifőzeléke után kiterülve beszélgettünk, nem meglepő módon amolyan krúdysan... :) Szó szót követett, s édesapám megkérdezte, tudok-e én flódnit csinálni. Mondom, még sosem sütöttem, de ki kell próbálni, valószínűleg sikerülne. Aztán a flódni többet nem került elő, bennem viszont azóta is motoszkált (biztos, hogy sikerülne? és egyáltalán, milyen is a flódni?) a gondolat. Mivel édesapám ma újra Jászberénybe utazott (ezúttal az evés mellékvágányra került, dolgozniuk kellett), alkalom is adódott a kísérletre, mely egyben bizonyítás is volt: sikerülne. :) Nem is találhattam volna jobb forrást a Fűszer és Lélek-nél. Gondolom, Fűszeres Eszter receptje valóban autentikus, jiddis forrásból származik, de nem kell félteni, rendesen felturbózta. A diós töltelékbe csempészett csoki, a szilvalekvár aszalt gyümölccsel való színesítése extrán finommá teszi ezt az amúgy is nehezen elrontható süteményt. Több helyen próbáltam utánanézni a flódni történetének, de talán tényleg olyan egyszerű a lényege, amilyennek tűnik: egyszer egy tehetős, pesti zsidó mámi úgy döntött, minden jót, ami eszébe jut, egy tepsibe halmoz, s ezzel teszi boldoggá a hanukát ünneplő családot - láthatóan, ízlelhetően: sikerült. :) (Remélem, nem szentségsértés ilyen kis háttérsztorit kreálni, ha valaki tud ennél hitelesebbet, mindenképp szóljon!) Mondom, nehezen lehet elrontani, a tészta könnyen dolgozható, a töltelékek egyszerűek, aztán már csak egymásra kell dobni, és garantált a teljes siker. Persze, időigényes, de biztos, hogy gyorsabban megvan, mint egy mákos meg egy diós bejgli, plusz egy almás pite együtt... :) UPGRADE! Édesapám majdnem teljesen meg volt elégedve, csak a csokis extrás diótöltelék nem nyerte meg konzervatív lelke tetszését. Állította, hogy egy másik gyűjteményben kellett volna keresnem receptet - elég naivan, mert ugyan neki gyerekkori alapélménye a flódni, a tetemes családi könyvgyűjteményben nem leltem nyomát, még Horváth Ilonánál (!) sem. Ellenben egy szakadozott Erdélyi lakoma című opuszt nézegetve belebotlottam egy bizonyos fládniba, mely tényleg emlékeztet a flódnira. A könyv leírása szerint "a kindli egyik változata" (a kindlit a neve miatt egyszer kipróbálom! :) és "purimra készülő édesség". Hát, ezek szerint az erdélyi zsidók purimkor sütötték, nem hanukára. Ennyivel okosabbak lettünk. :)

Hozzászólások (26)

Dacota

H? Durcsó, ez gyönyör?!! Várok egy kicsit, olyan október végéig, mikor kint esik, minden ragad, bent meg meleg van, barátok, és elfogy egy fazék forralt bor, és akkor biztosan megcsinálom! Köszi a receptet, a szép képet, és a sztorit is! Szép hétvégét! Üdv: Nóra

Durcsó

Köszi :) Teljesen megértem az id?zítést! Vicces, mert aznap, mikor sütöttem (hopi, le is hagytam, hogy 1 nappal el?re érdemes, ki kell egészíteni), undorító, nyálkás id? volt augusztus ellenére, totál karácsonyi hangulatom lett, míg ott kevergettem a töltelékeket.. A barátn?im meg jöttek látogatóba, belépnek a lakásba, "h?de karácsony illat van itt!" És ízlett nekik is (pedig csak a széléb?l kaptak :), ezért megvan a rendelés a karácsonyi ismétlésre :) Üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

Jaj, nagyon jó a sztori! :))) Gyönyör?ek a sütik is, köszönjük!:)) Üdv: Mrs Smith

Durcsó

Nagyon szívesen, kéretik kipróbálni! ;) Üdv, Durcs

Törölt felhasználó

Szia, Kedves Durcs! Bár már elég régóta nézegetem ezt az oldalt, még csak nemrég regisztráltam. Szeretem és gy?jtöm is a recepteket. A te flódnid csodás és biztos, hogy ki fogom próbálni, de engem mégis a story fogott meg. Azon belül is Jászberény. Én ugyanis itt élek. Csak ennyit szerettem volna. További jó sütögetést! Üdv, krisszel

Durcsó

Kedves Krisszel, nagyon örülök, hogy tetszik a recept, meg a sztori is. Ezek szerint földik vagyunk - édesapám családja a Jászságból származik. :) Bár bennem er?sebb az anyai ág dunántúli identitása, de azért a jászokat is atyafiaknak tekintem :) További jó gy?jtögetést és sütögetést neked is! Üdv, Durcsó

Sz Éva

Szia Durcsó! Annyira jó a sztorid, ha nem tetszene a recepted, akkor is kipróbálnám. De így hogy tetszik, biztosan megcsinálom Éva

Durcsó

:) Köszi, örülök, hogy tetszik. Sok sikert, biztos nagyon fini lesz! Üdv, Durcsó

P.

Óóó, én csak most értem ide! Egyszer?en gyönyör???. :-O Látszik, hogy tátom a szám? És olyan jó, amit írtál... E.

Durcsó

<3 :)

torpi

Nagyon jo osszeallitas, gratulalok de itt az eredeti, mivel magam is nagyon sokszor csinalom, sot elengedhetetlen unnepekkor az asztalrol. Flódni Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 60 dkg cukor, 3 tojássárgája, kb. 7 dl bor, l kg alma, 20 dkg darált dió, 20 dkg darált mák, l üveg szilvalekvár, l csomag mazsola, l szelet reszelt csokoládé, 2 evõkanál baracklekvár, fahéj, õrölt szegfûszeg, reszelt narancshéj. A lisztet, a margarint, a tojássárgáját, ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. Öt részre osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen. Vékonyra nyújtjuk, s a nagyobb tésztával kibéleljük a tepsit, majd erre máktölteléket kenünk. Ráhelyezzük a következõ tésztalapot, amelyre a szeletekre vágott, borban párolt alma kerül. Újabb tésztalap, amelyre diótölteléket halmozunk. A negyedik réteg a szilvalekváré, amelyet beborítunk az utolsó tésztalappal, tojássárgájával megkenjük, s lassú tûzön sokáig sütjük. Máktöltelék: a darált mákot borral felfõzzük, cukrot, mazsolát, reszelt narancshéjat és baracklekvárt teszünk bele. Diótöltelék: a darált diót borral felfõzzük, cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét keverünk bele. Valamennyi tölteléket kihûtve tesszük a tésztába. Megegyszer elnezzest is kerek toletek, hogy bemasoltam az en kis gyujtemenyemet.Meg otthon tettem es hoztam ki.Udv.Valeria

Durcsó

Kedves Valéria, ne viccelj, semmi gond! :) Annál jobb! Ez a recept honnan származik? Családi örökség? (Gondolom, flódniból is ahány ház, annyi féle, mert ezek szerint te is teszel csokit a diótöltelékbe, úgyhogy lesz mivel példálózni édesapámnak... :) És azt megkérdezhetem, hogy hová "hoztad ki"? Üdv, Durcsó

Petunia

Gratulálok,gyönyör? lett a flódni! Régóta tervezgetem én is, hogy kipróbálom, és talán ez a lökés kellett hozzá :) Köszönöm! A plusz aszalt szilvás "tuning" különösen tetszik! Korábban a Paprika tv-n láttam a flódni elkészítési módját (Ráhel asztala). Ott el?ször a mákos, majd az almás, arra a diós és végül a szilvalekváros réteg lett leterítve. Van a sorrendnek jelent?sége? (És tényleg 150 percig kell sütni? Vagy odakerült véletlenül a sütési h?fok...?)

Durcsó

Kedves Petunia, örülök, hogy tetszik :) A Ráhel asztalát nem F?szeres Eszter csinálta? Mert akkor nem tudom, miért is cserélte fel a sorrendet. Ha megnézed a bejegyzéseket, a Valéria nev? hozzászóló is a te sorrendedben készíti. De igazából semmi jelent?sége nincs. Tényleg 150 fok volt megadva az eredeti receptben. Az én süt?mben nincs h?mér?, a legkisebb lángon sütöttem, és 2-2,5 óra alatt átsült. Gondolom, nagyobb h?fokon hamar megégne a külseje, a belseje meg nyers maradna, mert irtó vastag. Sok sikert! Durcsó

Petunia

Kedves durcs, ebben a m?sorban is felbukkant F?szeres Eszter, de a m?sorvezet? Raj Ráchel volt, a flódnit is ? készítette (gondolom, hogy ezt a receptet tették fel a honlapra is). De valószín?leg a sorrend változhat receptenként :) Köszönöm a meger?sítést, akkor a 150 percig 150 fok m?ködik!

k.margaréta

Jajjjjjj, de guszta. Örülök, hogy feltetted, rögtön mentettem is. Én is Karácsonykor szoktam sütni, kimaradhatatlan, de ez a recept kicsit más, mint az enyém. Most ez kerül az ünnepi asztalra.

Durcsó

De izgi! :) Remélem, ez is annyira fog ízleni, mint a tied! Üdv, Durcsó

torpi

Kedves durcs! Australiaba jottem ferjhez, 4 eve.Ide hoztam ki az otthon kigyujtott receptjeimet.Van egy szakacskonyvem is az eredeti magyar zsidoetelekrol, regi mar mint en:))))))), bocsi de az oreg szot elakartam kerulni:)))Egy nagy banatom van hogy itt nincs libazsir.Libat lehet kapni de olyan sovanyak hogy inkabb csak csont es porcogo.A receptjeid viszont nagyon tettszenek, csak a hust marmint a disznohust helyettesitem massal.Mindig orulok ha a fiatalok ilyen jol tudnak fozni.Tovabbi sok sikert es jo sutes - fozest kivanok neked es minden kedves hozzaszolonak.Udv.Valeria

Durcsó

Kedves Valéria, Ausztrália jó messze van! Azért remélem, ha épp liba nincs is, amennyire tudod, megmutatod az ottaniaknak is, hogyan kell rendesen f?zni :) Örülök nagyon, ha tetszenek a receptjeim, igyekszem minél többet gyakorolni. És tanulok is - most szerdán pl. egy id?s zsidó néni fog vendégül látni a szüleimmel - és ennek keretében megtanít libamájat sütni. Majd megemlékezünk rólad, talán a recept is felkerül ide! Neked is minden jót ott a messzeségben! Üdv, Durcsó

Anzsalej

Kedves Durcso! Légyszíves segíts nekem! Ugyanis a te sütidet szeretném egy karácsonyi vendégségbe elvinni. A helyzet szerint én mindezt egy nagy gáztepsiben sütném és az arányokra lennék kíváncsi. Te ismered a sütit, tudod milyennek kell lenni és kérnélek, hogy gáztepsire variáld át nekem az arányokat. Nagyon finomnak tünik s remélem sikerem lesz vele. Köszönöm el?re is!

Durcsó

Kedves Anzsalej! Nagyon szépen köszönöm a bizalmat, remélem, bejön majd a dolog :) Az én tepsim, amiben sütöttem, kb. fele terület? volt, mint egy gáztepsi, viszont volt mélysége, kb. 5 cm. Tulajdonképpen egy gáztepsiben is meg lehet sütni, de az arányok ett?l még nem kellene, hogy változzanak. Ezt úgy értem, hogy kb. fele akkorára kellene nyújtanod a lapokat, mint a gáztepsi, aztán persze attól még sütheted benne, remélem, hogy nem "omlik le" attól, hogy oldalról nem támasztja fal. (Egyébként nem hiszem, az enyém sem ért a falig, mégis állva maradt.) Azt nem tanácsolnám, hogy kétszer akkorára, ámde fele vastagságúra nyújtsd a tésztát (és értelemszer?en a tölteléket is), mert akkor egyrészt lapos lesz, másrészt elvész a jó, dús töltelék, harmadrészt odaég. Ha az egész gáztepsit szeretnéd "beteríteni", akkor szerintem kétszeres adagot csinálj, s akkor a tésztát is nyújthatod teljes tepsi méret?re, meg a töltelék is kétszeres lesz, tehát olyan magas, mint az eredeti sütiben. Remélem, ez segített, de ha még kérdésed van, szólj! És sok sikert! Üdv, Durcsó

Magika71

Kedves Durcsó! Én tegnap megsütöttem. Ez valami isteni, Nem gondolom bonyolultnak, s?t munkásnak sem. Én mindent el?készítettem el?z? este, másnap pedig csak össze kellett állítanom és sütnöm. Így nem vett el sok id?t az eredmény pedig mindent megér. Gratulálok a recepthez és mindenkit bátorítok rá, hogy próbálja ki. Boldog karácsonyt!

Anzsalej

Kedves Durcso! Arra a bizonyos vendégségre nem készült el a Flódni de az Újévet sikerült vele nyitni. Remek lett, bár nekem a 3 kisgyerekem mellett nagyon macerás. Ezt leszámítva valóban egy jó nagy ízbomba. A tésztája rendkívül finom és könny? vele dolgozni. Ma úgy döntöttem, hogy ezt felhasználva készítem el csak almával és dióval. Bízom a sikerben!

Durcsó

Biztos úgy is finom lett, örülök, hogy legalább megérte a macerát.. :) Üdv a gyerekeknek is, Durcsó

Bihary Livia

Én karácsonyra szoktam ezt sütni ajánlom mindenkinek isteni finom.

Törölt felhasználó

Szia! Elég kezd? vagyok még a sütés terén - ne haragudj, kérlek, a béna kérdésemért, de... :D Mit kell az alatt érteni, hogy "megfuttatjuk"? Ez a kifejezés pontosan milyen "eljárást" takar? Köszi el?re is a válaszod. Üdv.: loreley

Durcsó

Kedves Loreley, semmi gond :) A "megfuttatás" azt jelenti, hogy összekevered a diót/mákot a krém többi hozzávalójával és egy kis lábosban felteszed közepes lángra melegedni, közben folyamatosan kevergeted, nehogy odaégjen. Addig melegíted, míg épp felforr, de nem kell sokáig f?zni, tehát csak így gyorsan "átfuttatod". Mikor párat rottyant, már le is veszed a t?zr?l. Remélem, érthet?! Sok sikert! Üdv, Durcs

Törölt felhasználó

Huh, de gyors voltál! Köszi szépen :)) Most már számomra is világos, mit is jelent ez a szó. :)

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A szilvalekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek