Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti diós-baracklekváros koszorú

Húsvéti diós-baracklekváros koszorú
Húsvéti diós-baracklekváros koszorú
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, és omlós, barackos-diós édesség, ha valami édesre vágynánk húsvétkor.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha margarint, a lisztet, az összemorzsolt élesztőt, a porcukrot, a joghurtot, és a sót egy nagy tálba kimérjük, és közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap belisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük a lekvárral.
  3. A diót összekeverjük a 15dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, és megszórjuk vele a lekváros tésztát.
  4. Feltekerjük, és alaposan kivajazott-kilisztezett kuglófformába rakjuk. Körben bevagdossuk, megkenjük tojással, és megszórjuk színes tortadarával.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben, 40-45 percet sütjük. Ha kész, hagyjuk a kuglófformában kihűlni, és csak azután tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 2 245
elküldve: 4
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 3

szakács

Penny Market

Mióta szakács: 2018.03.29.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

696
margarin 25 dkg
finomliszt 60 dkg
élesztő 3 dkg
porcukor 5 dkg
joghurt 150 g
1 csipet
dió 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 5 ek
tojás 1 db
színes cukorka 1 ek