Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros kelt kifli Atinától

Lekváros kelt kifli Atinától
Lekváros kelt kifli Atinától
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám gyártotta nekünk a lekváros kifliket. Amióta nincs közöttünk, én csinálom a családnak, az ő receptje szerint.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl langyos tejben 2 teáskanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót és a maradék cukrot. Majd a felfuttatott élesztőt.
  3. A maradék tejjel és 1 egész tojással dagasztjuk. A vajat megolvasztjuk, és hólyagosra dagasztjuk vele a tésztát. Kb. 10 perc. Kelesztjük kb. 1 órát.
  4. 3 részre vesszük, és téglalap alakú (30x50), vékonyra nyújtjuk. Kb. 0,5 cm. Ezt a tésztát megfelezzük, hogy 15x50 cm legyen, és ezt vágjuk háromszögekre. 8 háromszögre szoktam vágni. Így 16 kiflink lesz 1 részből.
  5. 1-1 teáskanál szilvalekvárt teszünk a háromszögek alsó, széles részére, a csücskeit felhajtjuk úgy, hogy a lekvárt kicsit letakarja, és megnyomkodjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon. Így tekerjük aztán tovább kifli formájúra.
  6. Kelesztjük még kb. 30 percig, majd megkenjük felvert tojással, és 25-30 perc alatt előmelegített sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 27 566
elküldve: 3
receptkönyvben: 85
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Atina

Mióta szakács: 2013.02.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt édes kifli, élesztős lekváros kifli, lekváros kelt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norahabraham
Norahabraham Sun, 2014-07-13 13:12

nagyon finom lett koszonom szepen....mar sokfele kelt tesztaval probalkoztam de ez az egyetlen ami bevalt szamomra, koszonom megegyszer.

881
friss élesztő 5 dkg
cukor 15 dkg
tej 5 dl
finomliszt 80 dkg
2 csipet
tojás 1 db
vaj 10 dkg
tojás 1 db
szilvalekvár 48 teáskanál