Nosalty Logó

Flódni Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Flódni Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

A lekvártöltelékhez

Összesen 887 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

A lekvártöltelékhez

Összesen 10678 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

A lekvártöltelékhez

Összesen 275 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 887 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.9 g

Zsír

  • Összesen
    540.9 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    206 g
  • Koleszterin
    1545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11302.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    4296 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1544 mg
  • Foszfor
    4490 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1286.7 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    108 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2469 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    768 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1610 micro
Összesen 10678 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

A lekvártöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, és a további összes hozzávalóval egy szép sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett tálba tesszük, fóliával lefedjük, és hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. Eközbenelkészítjük a töltelékeket.
  3. A lereszelt almátcukorral, és a fűszerekkelaborban, fedő nélkülmegpároljuk, kb 6-8 perc alatt. Ne főzzük, éppen csak összeforrósodjon, kissé megpuhuljon! Kihűtjük.
  4. A darált mákot, ill. a dióta hozzávalókkal és borral, állandó keverés mellett összeforrósítjuk. Kihűtjük.
  5. A tésztát a pihentetés után kissé átgyúrjuk, és lemérjük. Úgy osztjuk 5 részre, hogy négy egyenlő, és 1 db kicsit nagyobb darabunk legyen. Ez lesz az alsó lap.
  6. A nagyobb darabbal kezdjük, kissé lisztezett felületenkinyújtjuk a tepsi nagyságára. (Sütőpapírral bélelt25 x 35 cm.)
  7. Belefektetjük az első lapot a tepsibe. Erre jön a dió töltelék.
  8. A 2. lapra kerül a mák, a 3. lapra az alma, a 4.lapon lesz a szilvalekvár,és az 5. kerül a tetejére.
  9. A felső lapot megkenjük a kissé felvert egész tojással.
  10. Pár helyen megszurkáljuk egészen a tepsi aljáig.
  11. 170 °C -ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 60-70 percalatt, arany-borostyán színűremegsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 75092
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Már nagyon régen szerettem volna flódnit sütni, de mindenképpen egy igazi, hamisítatlan házi recept alapján. Karácsonytájt, mikor egyébként is annyi szó esik a sütés-főzésről is, egyik legkedvesebb kolléganőmmel erről is beszélgettünk. Kérdeztem, hogy ő szokott-e flódnit sütni, és ha igen, van netán házi receptje? "Naná, hogy ne lenne!? Isteni finom, Anyám receptje, csak ki  kell keresnem!" -mondta büszkén, aminek én eszméletlenül megörültem. Végre megsüthetem életem első flódniját, olyat amilyet szerettem volna, igazi kipróbált, régi házi recept alapján, az autentikusságát pedig kétségbe nem lehet vonni!  Így másnap meg is kaptam a receptet. Mondta, hogy ő most nem fog sütni, mert nincs finom szilvalekvárja, és igazából csak azzal az igazi. Nekem még volt a kamrában három üveggel saját készítésű, így cserébe kapott tőlem egyet belőle, ha csak ez hiányzik, hát megoldjuk! Egy-két nap múlva hallom, hogy a lekvár, szégyen, nem szégyen, de nem érte meg a flódnit, mert megkóstolták otthon, és szinte együltőhelyben elfogyott az egész, amit eddig így magában nem is nagyon ettek -mondta. Na, és hogy jól kiszúrtam vele, meg hogy is csináltam én ezt a szilvalekvárt, mert a nagy sikerre való tekintettel most már nem ússza meg a nyáron, a család ragaszkodik hozzá, hogy főzzenek ők is lekvárt! :-))) Nekem viszont a betervezett karácsonyi bejgli, és zserbó mámorban már nem volt merszem megsütni egy újabb mákos-diós... sütit (én megettem volna, de mit szóltak volna a többiek?), így karácsonykor nálunk is elmaradt.  De most jött el az idő, a havas húsvét előtti napokban, hogy nekiálltam és megsütöttem. Előtte való héten szépen felkészítettem kolléganőmet, hogy lassan nekiállok, és hogy is van ez, meg az a recepttel kapcsolatban, stb?  Aztán másnap, amint elkészült, vittem neki kóstolót. Azokat a szemeket látni kellett volna, ahogy megörült neki...! De a kóstolás utáni még jobb volt! :-)  Nagyon kíváncsi voltam, mit mond, hogy ízlik majd? "Ennek ilyennek kell lenni, tökéletes!" -mondta.  Természetesen kis családjának is csomagoltam belőle. Otthon férjecskéje csak annyit mondott, hogy "nagyon jó tanítvány vagyok!" :-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jaj de gyönyör?!Mentettem!Üdv Csató

Vicikó

Köszi! :-) Üdv:-) Vici

Sz. Ági

Én is régóta akarok flódnit sütni, de állandó aggodalamaim vannak. Nevezetesen attól félek, hogy egy ilyen sokréteg?, magas süteménynél nem fognak átsülni a középs? lapok, ahhoz meg semmi kedvem, hogy valami nyers, félig sületlen omlós tésztát egyek. Volt már benne részem, nem szeretném újra átélni. Olvastam már olyan flódni receptet is, ahol két lapot fagyasztott, (ezek lettek a küls? lapok), kett?t pedig el?re megsütött, (ezek lettek a bels?k). Kérlek, nyugtass meg, hogy megsül rendesen.

Vicikó

Szia! Én szerintem, a kollégan?m és családja szerint, továbbá kb 12 kollégám, akik szintén kaptak bel?le, mert nekik is vittem, nagyon finom volt, oda voltak. Még másnap is, a fiúk!, akik azért tudjuk nem olyanok mint mi, emlegették, hogy a flódni micsoda fincsi volt. És természetesen mi a férjemmel itthon is ettük. Csak ezt tudom írni neked, ennyien jóíz?en megettük, és ízlett. Nem nagyon találtunk benne hibát. Tény, hogy ezek a fajta sütik nem kalácskönny?ség? tészták.... Az biztos, hogy lassú t?zön, vagyis h?fokon kell sütni, és vékonyra kell a tésztáját nyújtani! A méretet megadtam, ki is adja a tészta ezeket a méret? lapokat. Üdv:-) Vici

Éva-Anyóca

finom és guszta, köszönöm :)

Vicikó

szívesen! :-)

Törölt felhasználó

Ha én mentek valamit az akkor csúcs szuper!És ez az!Jó ez nagykép?nek hangzik de egyrészt igaz másrészt az vagyok!:)Á dehogy csak olvasáskor tudom mi a jó.És ez az+ fotó Tsók Csató

Vicikó

Ok, vettem a lapot! :-))) Tsók:-) Vici

anonym

Én mentettem is, és sütöttem is. Nagyon régen gondolkodom, hogy sütök egy flódnit...most megtettem. Még volt dió és mák karácsonyról, mert már akkor is szemeztem ezzel a sütivel. Örülök, hogy a te receptedet választottam. Én kevesebb liszttel készítettem, mert a tölteléket jobban szeretjük, mint a tésztát. :-) Köszönöm szépen! Nagy sikert aratott! Isteni finom. Biztos a saját készítés? rozmaringos szilva lekvár is fokozta a sikert. :-)))) (nem vagyok nagykép?...csak úgy mondom...) Üdv: Andi

Vicikó

Kedves Andi! Igazán nagyon szívesen, örülök, hogy megsütötted, és ízlett is! A rozmaringos szilvalekvárod felizgatta a fantáziámat!!!!! Idén fogok újból szilvalekvárt is f?zni, és nem felejtem az ötletedet! Nagyon finom lehet:-) Én, ahogy írtam is, csak egyszer készítettem még el, és annyi lisztb?l amit a recept írt. Viszont ügyeskednem kellett, hogy a tepsi nagyságára ki tudjam nyújtani. szóval én nem találtam soknak a lisztet, de mint minden receptem ezen is lehet változtatni ízlés szerint. :-) Köszi, hogy visszajeleztél, megírtad a tapasztalatod. Üdv:-) Vici

malacos100

Szia Elnézést a buta kérdésért,de az almát ugye jól ki kell nyomkodni ? Várom válaszod,mert megkívántam ezt a sütit.:)

Vicikó

Szia! Nem kellett kinyomkodnom egyáltalán, mert nem volt tócsogósan leveses az alma. Ahogy írtam is a leírásban, csak éppen összeforrósítjuk, és ez id? alatt nem válik nagyon péppé sem. A kevés levéb?l kiemelve, úgy simán rátettem a tésztára. Ha viszont nagyon leveses maga az alma is, és úgy találjuk, hogy sok lenne a leve, természetesen kissé ki kell nyomkodni. Egyébként egyáltalán nem buta kérdés, tudom sokan megpárolják és kinyomkodják az almát a pitékbe is, miel?tt beleteszik. Én mondjuk ezt sem így csinálom, hanem pl. pitébe - bélesbe nyersen, frissen, minden kinyomkodás nélkül teszem bele az almatölteléket, mert nem szeretem pépesen. Üdv:-) Vici

malacos100

Köszönöm a választ ! A hétvégén nekilátok ennek a csodának.:)

Meganyul

Szia. Én szeretném megsütni ezt a süti. És az lenne a kérdésem,hogy szerinted meddig áll el? Üdv meganyul

Vicikó

Kedves meganyul! Az igazság az, hogy álltában még finomabb lesz. Tehát, egyre jobb, ahogy összeérnek az ízek. Ugyanúgy, mint pl a zserbó. ( nálunk mindig úgy van, hogy mire pont elfogy, addigra a legfinomabb.) Hogy meddig áll el? Egy hét az a minimum, de h?t?ben, vagy h?v?sben szerintem két hétig is biztosan eláll. Sok sikert hozzá! Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

Átnéztem pár flódni receptet. Van olyan változat, amiben a dió és a mák alá is tesznek lekvárt, van ahol nem. Ebben a receptben is így szerepel. Egyben viszont megegyeznek, a töltelékek sorrendjében, ami: dió, mák, lekvár és végül alma. Kivéve ezt. Itt a legfels? réteg a lekvár. A legtöbb recept fennen hirdeti, hogy az eredetit, autentikust olvasom épp. Akkor most melyik is az autentikus sorrend? Valaki tudja? El?re is köszönöm a választ!

pelvana

Kedves Vici! Szerinted mennyiben változik a tészta ha csak 2 tojássárgáját teszek bele? Általában így láttam a flódni recepteket, igaz a Te sütijeidben jobban bízom. :) Nem tudom melyik tésztát válasszam.... köszönöm, üdv Andi

Vicikó

Kedves Andi! Ha az én sütijeimben jobban bízol, akkor válaszd az én receptem. Minél kevesebb tojássárga van benne, annál szárazabb a tészta. Üdv:-) Vici

pelvana

Köszönöm. Így lesz. :-)

pelvana

Szia Vici! Ha a diós töltelékem folyós lett, akkor 2x raktam bele a bort? Nem vagyok teljesen lökött, csak az 1 éves fiam rombolja közben a konyhámat... :-)

pelvana

Köszönöm. közben lemértem a maradék bort. nem tettem kétszer. ..csak hirtelen kétségbe estem. Fontos alkalomra lesz, tortát készítek bel?le.

Vicikó

Húuuuh, akkor jó! Remélem jól sikerül! Vici

napkezu

készíteném én is de nem sok a 30 dkg vaj ?

amarilisz1

A tésztánál biztos 50 dl bor kell? Ha jól számolom ez 5 litert jelent...

Miss Lemon

Kedves amarilisz1! Elnézést kérünk, szerkesztési hiba történt, javítottuk. Szép napot! Kata NoSalty.hu

Vicikó

Kedves Kata! Hogyan történik ez, hogy több receptemben is átváltoztak a mennyiségek, mértékegységek??? Természetesen, jó adatokkal küldtem be, most néztem meg a lementéseimb?l. Láttam a póréhagymaleves gazdagon- ban is történt javítás, szerencsére! Köszönöm a javítást! Üdv: Vicikó

Miss Lemon

Az oldal megújulásakor bevezettünk egy újítást: minden recepthez hozzárendeljük a kalória- és tápanyagtartalmát, ami nagyban megkönnyíti a cukorbetegek, diétázók, fogyókúrázok dolgát. Ez csak úgy lehetséges, hogy a korábban feltöltött recepteket egyenként fel kell vinni az új rendszerbe, és ez 50 000 recept esetén sajnos, nagyon ritkán, de hibákat is eredményezhet. Természetesen nagyon odafigyelünk, hogy minden recept az eredeti formájában jelenjen meg, és ne forduljanak el? hasonló elírások. Köszönjük a megértésedet! Kata Nosalty.hu

Vicikó

Kedves amarilisz1! Természetesen nem 50 dl bor kell a tésztába....., hanem 50 ml! Jó adatokkal küldtem be a receptet, de nem értem, hogy változhat egyáltalán meg a mennyiség, és a mértékegység is??? Köszönöm az észrevételt, kijavították elég gyorsan a szerkeszt?ségben. Üdv: Vicikó

dzsadit

Nagyon ígéretes a recept! A fehér bort lehet esetleg helyettesíteni valamivel, hogy gyerekek is ehessenek bel?le? Köszönöm, Judit

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó, nem tudom szavakba foglalni mennyire sikeres lett :) igaz hogy egész délel?tt a sütivel foglalkoztam, de igazi mesterm? lett (hála a receptednek, sikerült bizonyítanom hogy tudok recept szerint is sütni :)). Pontosan követtem a leírt mennyiségeket, id?t, és tökéletes lett

Alkiem

Kedves Vicikó! A hozzávalókban 4 db. tojás van írva. Egész tojások kellenek a tésztába, vagy csak a tojás sárgája? Üdv. :)

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

A lekvártöltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.