r
Nosalty Logó

Egyszerű fish and chips

Gizi
Egyszerű fish and chips
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

371
Kalória
30.7g
Fehérje
47g
Szénhidrát
3.9g
Zsír
178.6g
Víz
105g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
159.1mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1483 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5203.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    2357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    714.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1483 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

  1. A sörtésztát előző este keverjük be, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe. A kétféle lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá az egész tojást, és a sört, majd keverjük simára a tésztát. (palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen)
  2. Ezután egy fóliával fedjük le a tálat, majd tegyük be a hőtőbe. A halfilét vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra, majd sózzuk be, és tegyük félre egy fél órára, hogy a só átjárja.
  3. Az előzőleg elkészített sörtésztát közvetlenül felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a sütőport, majd keverjük simára. (ha sűrű lenne a massza, akkor egy pici sört keverjünk hozzá)Az étolajat öntsük egy serpenyőbe, és hevítsük fel.
  4. Az előzőleg besózott halhúst forgassuk bele a rizsliszt és pizzaliszt keverékébe, majd alaposan forgassuk bele a sörtésztába. Ezután óvatosan helyezzük bele a felhevített olajba, majd egy-egy kisebb kanál sörtésztát kanalazzunk mindegyik halszelet tetejére, és mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra. 
  5. Amikor a halhús megsült, szedjük ki egy papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Ameddig a hal sül, süssünk hozzá ízlés szerint hasábburgonyát, és készítsünk hozzá tartármártást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...