Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nápolyi tésztasaláta

Nápolyi tésztasaláta
Nápolyi tésztasaláta
19 perc / előkészület: 10 perc főzés: 9 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss és gyors tésztasaláta a legfinomabb nápolyi hozzávalókból.

A hagyományos olasz konyha elképzelhetetlen paradicsom nélkül: nincs nélküle spagetti, sem pizza Margherita, a sort pedig lehetne folytatni. Jó tudni, hogy a paradicsom használata egészen a 16. századig nyúlik vissza, amikor is Cortez magával hozta a növény első palántáit Európába a mai Peru és Mexikó területéről. Az első paradicsomok Olaszországba picit később érkeztek, és feltehetően a Medici família firenzei udvarában fogyasztották őket először.

Eleinte a spanyolok csak dekorációs növényként termesztették a paradicsomot, később fogyasztására is rákaptak. Ennek oka az volt, hogy régebben úgy tartották, mérgező magas solanine tartalma miatt. Eleinte vélhetően főleg a szegényebb rétegek fogyasztották: kisütötték olajban, majd sózták és borsozták hasonlóan, mint a padlizsánt.

Az első paradicsomszósz-receptek Spanyolországból származtak, és a 18. században jelentek meg. Vincenzo Corrado volt az első, aki szakácskönyvében feljegyezte ezeket. Ezt követően – főleg a 19. századtól kezdve - a paradicsommal való főzés elterjedt szerte Olaszországban és Európában, a pizzákon át a tésztákig számos ételükhöz előszeretettel használják.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük ki tésztánkat a dobozon található útmutató szerint, de szűrjük le egy perccel a kívánt idő előtt, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és hagyjuk hűlni.
  2. Közben öntsük le a mozzarella levét és szeljük vékony darabokra.
  3. Mossuk meg a halat, csontozzuk ki, szeleteljük fel, és rakjuk a tésztához.
  4. Negyedeljük fel a paradicsomokat is, majd tépkedjünk rá bazsalikomot. Keverjük a tésztához és a halhoz a többi hozzávalót is, sózzuk és borsozzuk.
  5. Fogyasszuk hidegen vagy melegen, ízlés szerint.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 771
elküldve: 6
receptkönyvben: 276
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

mozzarellás-paradicsomos tésztasaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

497
penne 35 dkg
paradicsom 25 dkg
mozzarella 15 dkg
szardella 2 db
olívaolaj 2.5 ek
bazsalikom 4 levél
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint