r
Nosalty Logó

Nápolyi tésztasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1987 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 256 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 496 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3732.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    350 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    879 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1987 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    827 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 256 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük ki tésztánkat a dobozon található útmutató szerint, de szűrjük le egy perccel a kívánt idő előtt, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és hagyjuk hűlni.
  2. Közben öntsük le a mozzarella levét és szeljük vékony darabokra.
  3. Mossuk meg a halat, csontozzuk ki, szeleteljük fel, és rakjuk a tésztához.
  4. Negyedeljük fel a paradicsomokat is, majd tépkedjünk rá bazsalikomot. Keverjük a tésztához és a halhoz a többi hozzávalót is, sózzuk és borsozzuk.
  5. Fogyasszuk hidegen vagy melegen, ízlés szerint.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24394
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nápolyi tésztasaláta
Barilla 50 recept

Friss és gyors tésztasaláta a legfinomabb nápolyi hozzávalókból. A hagyományos olasz konyha elképzelhetetlen paradicsom nélkül: nincs nélküle spagetti, sem pizza Margherita, a sort pedig lehetne folytatni. Jó tudni, hogy a paradicsom használata egészen a 16. századig nyúlik vissza, amikor is Cortez magával hozta a növény első palántáit Európába a mai Peru és Mexikó területéről. Az első paradicsomok Olaszországba picit később érkeztek, és feltehetően a Medici família firenzei udvarában fogyasztották őket először. Eleinte a spanyolok csak dekorációs növényként termesztették a paradicsomot, később fogyasztására is rákaptak. Ennek oka az volt, hogy régebben úgy tartották, mérgező magas solanine tartalma miatt. Eleinte vélhetően főleg a szegényebb rétegek fogyasztották: kisütötték olajban, majd sózták és borsozták hasonlóan, mint a padlizsánt. Az első paradicsomszósz-receptek Spanyolországból származtak, és a 18. században jelentek meg. Vincenzo Corrado volt az első, aki szakácskönyvében feljegyezte ezeket. Ezt követően – főleg a 19. századtól kezdve - a paradicsommal való főzés elterjedt szerte Olaszországban és Európában, a pizzákon át a tésztákig számos ételükhöz előszeretettel használják. www.barilla.hu

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!