r
Nosalty Logó

Fetás paradicsom fokhagymás pirítóssal

8zsuzsa8
Fetás paradicsom fokhagymás pirítóssal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

327
Kalória
9.8g
Fehérje
28.4g
Szénhidrát
19.9g
Zsír
110.5g
Víz
49.1g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3835.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    2109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    1673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 1310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1198 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

  1. Duplára hajtott alufóliából 4 darab kisebb tálat hajtogatunk.
  2. Kevés olívaolajat csöpögtetünk mindegyikbe.
  3. Felszeleteljük a paradicsomot és a fetát.
  4. Egyenletesen elosztjuk az alufólia tálkákba.
  5. Megszórjuk sóval, borssal, rácsípdessük a petrezselyem- ésabazsalikomlevélkéket.
  6. Újra meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
  7. Faszénparázs fölött 15-20 percig grillezzük.
  8. Közben a vajat elkeverjük az áttört fokhagymával. Megkenjük vele a kenyérszeleteket.
  9. Előbb a vajas felével fölfelé, majd megfordítva a parázson megpirítjuk a kenyereket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Egy régi Fakanál receptfüzetben bukkantam erre a pikáns ízű csemegére. Ugyan húsok mellé ajánlották, de én grillpartikon előételnek készítettem. A fokhagymás-vajas pirítóst osztrák vejemtől tanultam.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...