r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Bettyke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Bettyke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 4217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4059.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    785.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2961 micro
Összesen 4217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A meggyes krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőport és a cukrot, majd tovább verjük. A sárgáját kicsit habosra keverjük, ezután azt is hozzáadjuk.
  3. Óvatosan kavargatva mehet bele a liszt és a kakaó is. (Azért kell óvatosan kavargatni, hogy a hab ne törjön nagyon meg, így lesz isteni finom a tészta.)
  4. Kivajazott formában kisütjük. Amikor kihűlt, 3 részre vágjuk.

A tejszínes krémhez

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot és a zselatint, így verjük tovább, míg krém állaga nem lesz. (Az étkezési zselatin helyettesíthető zselatin fix-el is.)
  2. A meggyes krémhez a meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a meggyet. Hagyjuk kihűlni.
  3. Az alsó tortalapra kenjünk a tejszínes krém 1/3-át, majd erre kerül a meggyes krém fele. Rátesszük a következő lapot, megint tejszínes krém, majd a maradék meggyes krém. Rátesszük az utolsó lapot. Ezután a maradék tejszínes krémmel bevonjuk. Díszíthetjük meggyel és csokiforgáccsal is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2965
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok sütni, és kezdek kibontakozni a torták terén is. Az első próbálkozásaim között volt ez a torta. Azóta többször elkészítettem, és egyre csak jobb és jobb lesz. (Már ami a kinézetét illeti, az íze mindig tökéletes) :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A meggyes krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?