Nosalty Logó

Feketeerdő süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Feketeerdő süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A meggyes töltelékhez

A főzött krémhez

A díszítéshez

Összesen 487 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A meggyes töltelékhez

A főzött krémhez

A díszítéshez

Összesen 3900 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A meggyes töltelékhez

A főzött krémhez

A díszítéshez

Összesen 141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 487 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5941.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2139 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1261 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    4339 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 3900 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 141 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A meggyes töltelékhez

A főzött krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgákat egyesével.
  2. A lisztet és a kakaóport is hozzákeverjük a masszához.
  3. Zsiradékkal kikenjük a tepsit.Pici lisztet szórhatunk bele.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Hűlésig félrerakjuk. Majd 2-felé vághatjuk.
  5. A meggyes töltelékhez 3 bögrényi magozott meggyet 2 bögrényi vízzel, 1 ek cukorral 5 percig főzzük. (A leve kell, ha kihűlt.)
  6. A pudingot (tej helyett) a meggy levével a recept szerint megfőzzük. Hűlni hagyjuk.
  7. Keverjük hozzá a kihűlt meggyet.
  8. A főzött krémhez 2 tojássárgáját kikeverünk 3 ek cukorral, 1 vaníliás cukorral, 4 ek liszttel, 1/2 l tejjel. Sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.
  9. Rétegezzük a sütit: tészta, meggytöltelék, csokireszelék, főzött krém, tészta.
  10. A díszítés következik. Főzös krémmel vékonyan megkenjük a tetejét. Reszeljünk rá csokoládét. Tegyünk rá meggyszemeket félbe vágva.
  11. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt tehetünk rá tejszínhabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x36
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 67969
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Egy citromos sör jéghidegen.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csaba Magdi 50 recept

Meleg nyári napon is kellemes édesség a meggy pikáns íze miatt. Ha az oldalát is beakarjuk vonni, akkor dupla adag krémet készítsünk. A csokoládét szebben reszelhetjük a nagylyukú reszelőn, ha szobahőmérsékletű. A sütikét jól hűtsük le. Másnap még finomabb.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki, biztos ki fogom próbálni, majd leírom hogy sikerült!

Csaba Magdi

Köszönöm szépen ! Jó sütögetést és szép napot ! Magdi

szaboadel

Kedves Csaba Magdi! Szeretek új dolgokat kipróbálni és ez a süti elnyerte a tetszésemet, így nem kétséges, hogy rövid id?n belül elkészítem. Üdv. minden jót: Adél

Csaba Magdi

Nagyon-nagyon köszönöm !!!!!!!

Törölt felhasználó

Ez nagyon megfogta a fantáziámat,elmentve hétvégére meglepem a családot,mindenki meggy és krém imádó,a kett? együtt meg mmm.....! Üdv:Rózsa

Csaba Magdi

A dicséreteket betettem egy dunsztos üvegbe. Jól lezártam és felraktam egy kis polcra a szívembe. Üdvözlettel :Magdi.

Bató Edit

Hát ez csodás egy sütike, kedves Magdi! Nekem tetszik, ezért meg is sütöm hamarosan. Köszi, Edit

Csaba Magdi

Editke ! Remélem ízleni fog ! Nagyon egyszer?en elkészíthet?. Leírni kacifántosabb... Köszönöm kedves levélkédet !! Üdvözlettel: Magdi.

herzsi58

Fantasztikus ezt meg kell sütni, köszi a receptet: Erzsi

Csaba Magdi

Drága vagy köszi szépen Erzsi !Tegnap sütöttem egy másik meggyest majd felteszem a No Saltira .. Hát az is nagyon finom lett.De szerintem a meggy az nálunk is nagyon megy. Üdvözlettel: Magdi.

Becsei Ágnes

Kedves Magdi! A tésztát kivajazott tepsiben, vagy vajazott-lisztezett, esetleg süt?papíron sütöd? Holnap szeretném ezt megcsinálni, a tetejére nyers meggyet teszel vagy a f?zött meggyb?l? Várom válaszod! Üdv: Ági

Csaba Magdi

Kedves Ági! A tepsit tetsz?leges zsiradékkal kikenjük.Vaj, zsír, stb.) Díszítésnek nyers meggyet tettem ,mivel a h?t?ben sokáig eláll. A keres?ben néha csak lukra futok én is !!! Engem is érdekelne a megoldás.... Egy szó alapján legördül csomó minden, de a kiválasztott beillesztése után nem jön be a keresett recept ! Üdvözlettel: Magdi.

Becsei Ágnes

Tisztelt Nosalty! Ha beírom a keres?be ennek a sütinek a nevét, akkor a keres? nem találja! Miért?

Becsei Ágnes

Kedves Magdi! Köszönöm a gyors választ! :) A zsiradékra szoktál lisztet is szórni, vagy ez a tészta nem igényli? Nagyon kíváncsi vagyok már rá, imádom a feketeerd? íz? desszerteket. Csokoládét te még is mennyit szoktál belereszelni? Inkább ét- vagy tejcsokit ajánlanál hozzá? Üdv és jó éjt: Ági

Csaba Magdi

Kedves Ági ! Szoktam lisztet szórni a tepsibe. Mind a kett? csoki szóba jöhet.A keser? az egészségesebb. A tej a finomabb ! Én Házi csokival készítettem most ,melyet Erdélyb?l hoztam. Ez tej csoki volt.Kb: 15 dkg Üdvözlettel : Magdi

Lona

Elkészítettem,finom

Csaba Magdi

Köszi a visszajelzést !! Üdvözlettel: Magdi

Becsei Ágnes

Kedves Magdi! Mint írtam, tegnap elkészítettem és mondhatom isteni finom volt; de készítés közben felmerült pár kérdés bennem. A tésztánál csapott vagy púpozott ev?kanál cukorról meg lisztr?l van szó? Sülés után nekem nem lett olyan magas, hogy nyugodt szívvel ketté vághassam, így én úgy csináltam meg, hogy a tésztára került a meggy töltelék, csoki reszelék, a f?zött krém és megint csoki reszelék. A f?zött krém neked meg szokott dermedni? Mert nekem az folyt kissé; az ízével magában szkeptikus voltam, mert szinte semmi íze nincs, de együtt az egész nagyon fincsi. Nem értettem azt sem, hogy a meggyet f?zés után miért kell mindig hagyni kih?lni? Megf?ztem, kiszedtem a meggyet, a levéb?l szedtem ki egy kicsit és fel a lángra, mert a pudingporhoz úgy is fel kell forralni, akkor minek kih?teni? Majd mikor készen lett, miért kell megint várni, hogy kih?ljön? A pudingot is melegen öntjük formába, így én a tepsiben hagyott tésztára öntöttem melegen a meggy tölteléket, még meleg volt mikor rá reszelt a rengeteg csokit. Ezt meg vártam, hogy kih?ljön, meg a f?zött krémet is, és utána terítettem szét rajta. Beraktam a h?t?be egy id?re, de a krém nem lett keményebb. Ezekt?l eltekintve tényleg nagyon finom volt, és nem is bonyolult! Köszönöm a receptet, biztos sokszor el fogom készíteni. Pont beállítottak sógoromék hozzánk tegnap délután, így volt mivel kínálni ?ket, és nekik is nagyon ízlett! :-) Üdv: Ági

Csaba Magdi

Szia Ági! A liszt kissé púpozott nálam.Nem szoktam nagyon figyelni csak úgy dobálom bele.Ha csapott lett volna akkor biztos odaírom.H?lni azért szoktam hagyni, mert könnyebb vele dolgozni.Ne kapja össze a pudingport és ne szívja nagyon a tészta magába a krémet.Persze ne olvadjon el a csoki.. A krém pedig direkt kevésbé édes.Természetesen mindenki más és más szájízzel rendelkezik. Egy pár kanál cukrot gondolom te még rakjál majd bele.F?zött krém helyett, lehet egy másik vaníliás puding is ha annak az állaga jobban tettszik.Sajnos nagyon cukor ellenes vagyok! Nagyon savasít és a savasodás rákot okozhat el?bb utóbb.. A barna tészta láthatóan vékony ,mert a töltike dominál benne.Ha ketté vágod legközelebb nembaj ha vékony lesz. És szeletelni is egyszer?bb a krémek miatt.Remélem nem hagytam ki semmit. Üdv : Magdi.

tarrrka

Elkészítettem ma én is, még h?l. Nekem is volt kérdés, ami felmerült közben, f?leg szintén h?lés témakörben. Nekem az id?k is egy kicsit alulméretezettek, de finomnak t?nik. Még annyi lenne, hogy nekem nem olyan sok a krém, pláne nem annyi, hogy még a tetejére is jusson. Nekem több lett a meggy része, mint a krém része, lehet, nagy volt a bögrém. Köszönöm a receptet, remélem ízleni fog a családnak.

Csaba Magdi

Szió tarrrka ! Gondolom már kih?lt, mire én írok neked.! A story résznél írom a dupla adag krémet ha a tetejére is kellene krém. Egyetek bel?le és a többire még mindig csinálhatsz egy adagot, hamar meg van. A meggy szerintem nembaj ha többlet. A h?t?ben majd összeáll . Szép napot kívánok neked.....

klepi

Ezt ki fogom próbálni!Most találtam rá! Köszönöm!

Csaba Magdi

Köszönöm a visszajelzést ! Üdv. Magdi.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A meggyes töltelékhez

A főzött krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.