Feketeerdő süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csaba Magdi

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
6g rétesliszt20 kcal
-
3 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A meggyes töltelékhez
-
50g meggy23 kcal
-
63g víz0 kcal
-
21 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
5 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
A főzött krémhez
-
14g tojás17 kcal
-
4g barna cukor14 kcal
-
5 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
63g tej35 kcal
A díszítéshez
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
25g meggy11 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
487
Kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
45g rétesliszt164 kcal
-
23 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A meggyes töltelékhez
-
400g meggy180 kcal
-
500g víz0 kcal
-
171 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
A főzött krémhez
-
110g tojás138 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
500g tej280 kcal
A díszítéshez
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
200g meggy90 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
3900
Kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
12g tojás15 kcal
-
2.2g barna cukor8 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
1.6g rétesliszt6 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A meggyes töltelékhez
-
14.5g meggy7 kcal
-
18.1g víz0 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
0.7g barna cukor3 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
3.6g csokoládé20 kcal
A főzött krémhez
-
4g tojás5 kcal
-
1.1g barna cukor4 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
18.1g tej10 kcal
A díszítéshez
-
1.8g étcsokoládé10 kcal
-
7.2g meggy3 kcal
-
7.2g habtejszín21 kcal
Összesen
141
Kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 177 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 542 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
487
Kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 100.1 g
Zsír
-
Összesen 171.5 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1704 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5941.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1685 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 433 mg
-
Foszfor 2139 mg
-
Nátrium 1456 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.4 g
-
Cukor 272 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1415.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1622 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 1228 mg
-
Retinol - A vitamin: 1261 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 4339 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2487 micro
Összesen
3900
Kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
141
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek barna cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 evőkanál rétesliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A meggyes töltelékhez
-
5 dl víz
-
2 ek barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A főzött krémhez
-
2 db tojás
-
3 ek barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
5 dl tej
A díszítéshez
-
20 dkg meggy
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgákat egyesével.
- A lisztet és a kakaóport is hozzákeverjük a masszához.
- Zsiradékkal kikenjük a tepsit.Pici lisztet szórhatunk bele.
- Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Hűlésig félrerakjuk. Majd 2-felé vághatjuk.
- A meggyes töltelékhez 3 bögrényi magozott meggyet 2 bögrényi vízzel, 1 ek cukorral 5 percig főzzük. (A leve kell, ha kihűlt.)
- A pudingot (tej helyett) a meggy levével a recept szerint megfőzzük. Hűlni hagyjuk.
- Keverjük hozzá a kihűlt meggyet.
- A főzött krémhez 2 tojássárgáját kikeverünk 3 ek cukorral, 1 vaníliás cukorral, 4 ek liszttel, 1/2 l tejjel. Sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.
- Rétegezzük a sütit: tészta, meggytöltelék, csokireszelék, főzött krém, tészta.
- A díszítés következik. Főzös krémmel vékonyan megkenjük a tetejét. Reszeljünk rá csokoládét. Tegyünk rá meggyszemeket félbe vágva.
- Ha kihűlt, tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt tehetünk rá tejszínhabot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23x36
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 67969
- Feltöltés dátuma: 2011. június 28.
Ajánló
Egy citromos sör jéghidegen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Csaba Magdi
50 recept
Meleg nyári napon is kellemes édesség a meggy pikáns íze miatt. Ha az oldalát is beakarjuk vonni, akkor dupla adag krémet készítsünk. A csokoládét szebben reszelhetjük a nagylyukú reszelőn, ha szobahőmérsékletű. A sütikét jól hűtsük le. Másnap még finomabb.
Hozzászólások
Nagyon jól néz ki, biztos ki fogom próbálni, majd leírom hogy sikerült!
Köszönöm szépen ! Jó sütögetést és szép napot ! Magdi
Kedves Csaba Magdi! Szeretek új dolgokat kipróbálni és ez a süti elnyerte a tetszésemet, így nem kétséges, hogy rövid id?n belül elkészítem. Üdv. minden jót: Adél
Nagyon-nagyon köszönöm !!!!!!!
Ez nagyon megfogta a fantáziámat,elmentve hétvégére meglepem a családot,mindenki meggy és krém imádó,a kett? együtt meg mmm.....! Üdv:Rózsa
A dicséreteket betettem egy dunsztos üvegbe. Jól lezártam és felraktam egy kis polcra a szívembe. Üdvözlettel :Magdi.
Hát ez csodás egy sütike, kedves Magdi! Nekem tetszik, ezért meg is sütöm hamarosan. Köszi, Edit
Editke ! Remélem ízleni fog ! Nagyon egyszer?en elkészíthet?. Leírni kacifántosabb... Köszönöm kedves levélkédet !! Üdvözlettel: Magdi.
Fantasztikus ezt meg kell sütni, köszi a receptet: Erzsi
Drága vagy köszi szépen Erzsi !Tegnap sütöttem egy másik meggyest majd felteszem a No Saltira .. Hát az is nagyon finom lett.De szerintem a meggy az nálunk is nagyon megy. Üdvözlettel: Magdi.
Kedves Magdi! A tésztát kivajazott tepsiben, vagy vajazott-lisztezett, esetleg süt?papíron sütöd? Holnap szeretném ezt megcsinálni, a tetejére nyers meggyet teszel vagy a f?zött meggyb?l? Várom válaszod! Üdv: Ági
Kedves Ági! A tepsit tetsz?leges zsiradékkal kikenjük.Vaj, zsír, stb.) Díszítésnek nyers meggyet tettem ,mivel a h?t?ben sokáig eláll. A keres?ben néha csak lukra futok én is !!! Engem is érdekelne a megoldás.... Egy szó alapján legördül csomó minden, de a kiválasztott beillesztése után nem jön be a keresett recept ! Üdvözlettel: Magdi.
Tisztelt Nosalty! Ha beírom a keres?be ennek a sütinek a nevét, akkor a keres? nem találja! Miért?
Kedves Magdi! Köszönöm a gyors választ! :) A zsiradékra szoktál lisztet is szórni, vagy ez a tészta nem igényli? Nagyon kíváncsi vagyok már rá, imádom a feketeerd? íz? desszerteket. Csokoládét te még is mennyit szoktál belereszelni? Inkább ét- vagy tejcsokit ajánlanál hozzá? Üdv és jó éjt: Ági
Kedves Ági ! Szoktam lisztet szórni a tepsibe. Mind a kett? csoki szóba jöhet.A keser? az egészségesebb. A tej a finomabb ! Én Házi csokival készítettem most ,melyet Erdélyb?l hoztam. Ez tej csoki volt.Kb: 15 dkg Üdvözlettel : Magdi
Elkészítettem,finom
Köszi a visszajelzést !! Üdvözlettel: Magdi
Kedves Magdi! Mint írtam, tegnap elkészítettem és mondhatom isteni finom volt; de készítés közben felmerült pár kérdés bennem. A tésztánál csapott vagy púpozott ev?kanál cukorról meg lisztr?l van szó? Sülés után nekem nem lett olyan magas, hogy nyugodt szívvel ketté vághassam, így én úgy csináltam meg, hogy a tésztára került a meggy töltelék, csoki reszelék, a f?zött krém és megint csoki reszelék. A f?zött krém neked meg szokott dermedni? Mert nekem az folyt kissé; az ízével magában szkeptikus voltam, mert szinte semmi íze nincs, de együtt az egész nagyon fincsi. Nem értettem azt sem, hogy a meggyet f?zés után miért kell mindig hagyni kih?lni? Megf?ztem, kiszedtem a meggyet, a levéb?l szedtem ki egy kicsit és fel a lángra, mert a pudingporhoz úgy is fel kell forralni, akkor minek kih?teni? Majd mikor készen lett, miért kell megint várni, hogy kih?ljön? A pudingot is melegen öntjük formába, így én a tepsiben hagyott tésztára öntöttem melegen a meggy tölteléket, még meleg volt mikor rá reszelt a rengeteg csokit. Ezt meg vártam, hogy kih?ljön, meg a f?zött krémet is, és utána terítettem szét rajta. Beraktam a h?t?be egy id?re, de a krém nem lett keményebb. Ezekt?l eltekintve tényleg nagyon finom volt, és nem is bonyolult! Köszönöm a receptet, biztos sokszor el fogom készíteni. Pont beállítottak sógoromék hozzánk tegnap délután, így volt mivel kínálni ?ket, és nekik is nagyon ízlett! :-) Üdv: Ági
Szia Ági! A liszt kissé púpozott nálam.Nem szoktam nagyon figyelni csak úgy dobálom bele.Ha csapott lett volna akkor biztos odaírom.H?lni azért szoktam hagyni, mert könnyebb vele dolgozni.Ne kapja össze a pudingport és ne szívja nagyon a tészta magába a krémet.Persze ne olvadjon el a csoki.. A krém pedig direkt kevésbé édes.Természetesen mindenki más és más szájízzel rendelkezik. Egy pár kanál cukrot gondolom te még rakjál majd bele.F?zött krém helyett, lehet egy másik vaníliás puding is ha annak az állaga jobban tettszik.Sajnos nagyon cukor ellenes vagyok! Nagyon savasít és a savasodás rákot okozhat el?bb utóbb.. A barna tészta láthatóan vékony ,mert a töltike dominál benne.Ha ketté vágod legközelebb nembaj ha vékony lesz. És szeletelni is egyszer?bb a krémek miatt.Remélem nem hagytam ki semmit. Üdv : Magdi.
Elkészítettem ma én is, még h?l. Nekem is volt kérdés, ami felmerült közben, f?leg szintén h?lés témakörben. Nekem az id?k is egy kicsit alulméretezettek, de finomnak t?nik. Még annyi lenne, hogy nekem nem olyan sok a krém, pláne nem annyi, hogy még a tetejére is jusson. Nekem több lett a meggy része, mint a krém része, lehet, nagy volt a bögrém. Köszönöm a receptet, remélem ízleni fog a családnak.
Szió tarrrka ! Gondolom már kih?lt, mire én írok neked.! A story résznél írom a dupla adag krémet ha a tetejére is kellene krém. Egyetek bel?le és a többire még mindig csinálhatsz egy adagot, hamar meg van. A meggy szerintem nembaj ha többlet. A h?t?ben majd összeáll . Szép napot kívánok neked.....
Ezt ki fogom próbálni!Most találtam rá! Köszönöm!
Köszönöm a visszajelzést ! Üdv. Magdi.