Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő süti

Feketeerdő süti
Feketeerdő süti
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meleg nyári napon is kellemes édesség a meggy pikáns íze miatt. Ha az oldalát is beakarjuk vonni, akkor dupla adag krémet készítsünk.
A csokoládét szebben reszelhetjük a nagylyukú reszelőn, ha szobahőmérsékletű.
A sütikét jól hűtsük le. Másnap még finomabb.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A meggyes töltelékhez

A főzött krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Egy citromos sör jéghidegen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgákat egyesével.
  2. A lisztet és a kakaóport is hozzákeverjük a masszához.
  3. Zsiradékkal kikenjük a tepsit.Pici lisztet szórhatunk bele.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Hűlésig félrerakjuk. Majd 2-felé vághatjuk.
  5. A meggyes töltelékhez 3 bögrényi magozott meggyet 2 bögrényi vízzel, 1 ek cukorral 5 percig főzzük. (A leve kell, ha kihűlt.)
  6. A pudingot (tej helyett) a meggy levével a recept szerint megfőzzük. Hűlni hagyjuk.
  7. Keverjük hozzá a kihűlt meggyet.
  8. A főzött krémhez 2 tojássárgáját kikeverünk 3 ek cukorral, 1 vaníliás cukorral, 4 ek liszttel, 1/2 l tejjel. Sűrűre főzzük, majd  hozzákeverjük a tojások felvert habját.
  9. Rétegezzük a sütit: tészta, meggytöltelék, csokireszelék, főzött krém, tészta.
  10. A díszítés következik. Főzös krémmel vékonyan megkenjük a tetejét. Reszeljünk rá csokoládét. Tegyünk rá meggyszemeket félbe vágva.
  11. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt tehetünk rá tejszínhabot.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x36 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 67 153
elküldve: 94
receptkönyvben: 1 398
elkészítve: 47/63
Facebookon megjelent: 5

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

feketeerdő sütike, meggyes-pudingos szelet

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aman Ilona
Aman Ilona Thu, 2016-03-24 13:14

Tökéletes sütemény, nagyon szépen köszönöm, most lett kész és csodálatosan néz ki, ettől ,már csak az íze lehet jobb :-)

kittike23
kitti25 / kittike23 Thu, 2014-09-11 20:09

Kedves Magdi, megcsináltam, és nagyon finom lett :) A pudingot abba a lébe kell tenni amiben a meggyet főztük? Én félreértettem és abból a léből csináltam a pudingot amiben állt a meggy, igaz, házi meggybefőtt volt :) Köszönöm a receptet :) Kitti

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-06-29 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

klepi
klepi Tue, 2013-04-09 09:17

Ezt ki fogom próbálni!Most találtam rá! Köszönöm!

tarrrka
tarrrka / tarrrka Sat, 2011-11-05 13:40

Elkészítettem ma én is, még hűl. Nekem is volt kérdés, ami felmerült közben, főleg szintén hűlés témakörben. Nekem az idők is egy kicsit alulméretezettek, de finomnak tűnik.
Még annyi lenne, hogy nekem nem olyan sok a krém, pláne nem annyi, hogy még a tetejére is jusson. Nekem több lett a meggy része, mint a krém része, lehet, nagy volt a bögrém.
Köszönöm a receptet, remélem ízleni fog a családnak.

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Sat, 2011-11-05 14:45

Szió tarrrka !
Gondolom már kihűlt, mire én írok neked.!
A story résznél írom a dupla adag krémet ha a tetejére is kellene krém.
Egyetek belőle és a többire még mindig csinálhatsz egy adagot, hamar meg van.
A meggy szerintem nembaj ha többlet. A hűtőben majd összeáll .
Szép napot kívánok neked.....

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Sun, 2011-07-03 08:24

Szia Ági!
A liszt kissé púpozott nálam.Nem szoktam nagyon figyelni csak úgy dobálom bele.Ha csapott lett volna akkor biztos odaírom.Hűlni azért szoktam hagyni, mert könnyebb vele dolgozni.Ne kapja össze a pudingport és ne szívja nagyon a tészta magába a krémet.Persze ne olvadjon el a csoki..
A krém pedig direkt kevésbé édes.Természetesen mindenki más és más szájízzel rendelkezik.
Egy pár kanál cukrot gondolom te még rakjál majd bele.Főzött krém helyett, lehet egy másik vaníliás puding is ha annak az állaga jobban tettszik.Sajnos nagyon cukor ellenes vagyok! Nagyon savasít és a savasodás rákot okozhat előbb utóbb..
A barna tészta láthatóan vékony ,mert a töltike dominál benne.Ha ketté vágod legközelebb nembaj ha vékony lesz. És szeletelni is egyszerűbb a krémek miatt.Remélem nem hagytam ki semmit.
Üdv : Magdi.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2011-07-03 07:21

Kedves Magdi!

Mint írtam, tegnap elkészítettem és mondhatom isteni finom volt; de készítés közben felmerült pár kérdés bennem. A tésztánál csapott vagy púpozott evőkanál cukorról meg lisztről van szó? Sülés után nekem nem lett olyan magas, hogy nyugodt szívvel ketté vághassam, így én úgy csináltam meg, hogy a tésztára került a meggy töltelék, csoki reszelék, a főzött krém és megint csoki reszelék. A főzött krém neked meg szokott dermedni? Mert nekem az folyt kissé; az ízével magában szkeptikus voltam, mert szinte semmi íze nincs, de együtt az egész nagyon fincsi. Nem értettem azt sem, hogy a meggyet főzés után miért kell mindig hagyni kihűlni? Megfőztem, kiszedtem a meggyet, a levéből szedtem ki egy kicsit és fel a lángra, mert a pudingporhoz úgy is fel kell forralni, akkor minek kihűteni? Majd mikor készen lett, miért kell megint várni, hogy kihűljön? A pudingot is melegen öntjük formába, így én a tepsiben hagyott tésztára öntöttem melegen a meggy tölteléket, még meleg volt mikor rá reszelt a rengeteg csokit. Ezt meg vártam, hogy kihűljön, meg a főzött krémet is, és utána terítettem szét rajta. Beraktam a hűtőbe egy időre, de a krém nem lett keményebb.
Ezektől eltekintve tényleg nagyon finom volt, és nem is bonyolult! Köszönöm a receptet, biztos sokszor el fogom készíteni. Pont beállítottak sógoromék hozzánk tegnap délután, így volt mivel kínálni őket, és nekik is nagyon ízlett! :-)
Üdv: Ági

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2011-07-01 21:20

Kedves Magdi! Köszönöm a gyors választ! :) A zsiradékra szoktál lisztet is szórni, vagy ez a tészta nem igényli? Nagyon kíváncsi vagyok már rá, imádom a feketeerdő ízű desszerteket. Csokoládét te még is mennyit szoktál belereszelni? Inkább ét- vagy tejcsokit ajánlanál hozzá?

Üdv és jó éjt: Ági

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Sat, 2011-07-02 07:42

Kedves Ági !
Szoktam lisztet szórni a tepsibe.
Mind a kettő csoki szóba jöhet.A keserű az egészségesebb.
A tej a finomabb ! Én Házi csokival készítettem most ,melyet Erdélyből hoztam.
Ez tej csoki volt.Kb: 15 dkg
Üdvözlettel : Magdi

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2011-07-01 13:33

Kedves Magdi! A tésztát kivajazott tepsiben, vagy vajazott-lisztezett, esetleg sütőpapíron sütöd? Holnap szeretném ezt megcsinálni, a tetejére nyers meggyet teszel vagy a főzött meggyből?
Várom válaszod! Üdv: Ági

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Fri, 2011-07-01 19:41

Kedves Ági! A tepsit tetszőleges zsiradékkal kikenjük.Vaj, zsír, stb.)
Díszítésnek nyers meggyet tettem ,mivel a hűtőben sokáig eláll.
A keresőben néha csak lukra futok én is !!! Engem is érdekelne a megoldás....
Egy szó alapján legördül csomó minden, de a kiválasztott beillesztése
után nem jön be a keresett recept !
Üdvözlettel: Magdi.

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Tue, 2011-06-28 22:42

Drága vagy köszi szépen Erzsi !Tegnap sütöttem egy másik meggyest majd felteszem a No Saltira ..
Hát az is nagyon finom lett.De szerintem a meggy az nálunk is nagyon megy.
Üdvözlettel: Magdi.

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-06-28 19:16

Hát ez csodás egy sütike, kedves Magdi! Nekem tetszik, ezért meg is sütöm hamarosan.
Köszi, Edit

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Tue, 2011-06-28 22:37

Editke ! Remélem ízleni fog ! Nagyon egyszerűen elkészíthető. Leírni kacifántosabb...
Köszönöm kedves levélkédet !!
Üdvözlettel: Magdi.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-06-28 13:37

Kedves Magdi, az iWiW klubunkban is nagy népszerűségnek örvend ;)
Egy klubtagunk kérdezi, hogy csak barna cukorral lehet megcsinálni a süteményt? Köszönjük előre is a választ!
NoSalty.hu csapata

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Tue, 2011-06-28 22:21

Kedves Érdeklődő!
Bármilyen cukorral el lehet készíteni a sütit..Normál kristály cukorral is.
Én is felváltva hol ilyen ,hol olyan cukrot, hol Steviát ,mézet stb.) használok.
Üdvözlettel: Magdi.

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Tue, 2011-06-28 11:13

A dicséreteket betettem egy dunsztos üvegbe.
Jól lezártam és felraktam egy kis polcra a szívembe.
Üdvözlettel :Magdi.

rózsa73
rózsa73 Tue, 2011-06-28 11:06

Ez nagyon megfogta a fantáziámat,elmentve hétvégére meglepem a családot,mindenki meggy és krém imádó,a kettő együtt meg mmm.....!
Üdv:Rózsa

szaboadel
szaboadel Tue, 2011-06-28 09:48

Kedves Csaba Magdi!
Szeretek új dolgokat kipróbálni és ez a süti elnyerte a tetszésemet, így nem kétséges,
hogy rövid időn belül elkészítem.
Üdv. minden jót: Adél

485
tojás 6 db
barna cukor 6 ek
finomliszt 3 evőkanál
rétesliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
meggy 40 dkg
víz 5 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
barna cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládé 10 dkg
tojás 2 db
barna cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 4 evőkanál
tej 5 dl
étcsokoládé 5 dkg
meggy 20 dkg
habtejszín 2 dl