Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdei cseresznyés muffin

Feketeerdei cseresznyés muffin
Feketeerdei cseresznyés muffin
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cseresznyeszezon van... Ez egy olyan desszert, amit akár ünnepi ebéd vagy vacsora lezárásaként is kínálhatunk. Nem az az "ahányszor kimegyünk a konyhába, annyiszor elveszünk a tálról egyet" típusú muffin, annál sokkal tartalmasabb és mutatósabb. A piskótája finom puha, és a tejszíntől hamar jóllakottság-érzetet okoz, tehát tényleg desszertként elég belőle egy is. Na jó, nagyétkűeknek kettő... :)
 

hozzávalók / 5 adag

10 db muffinhoz

ajánlat

Meggyel is készülhet.
Nem kell tartani a pálinkától, még akkor sem, ha gyerekek is esznek belőle, hiszen sütéskor az alkohol elpárolog.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét kimagozzuk (a díszítéshez hagyunk egészben szép szemeket), meghintjük 1 kanál cukorral, és meglocsoljuk pálinkával. Hagyjuk legalább 1/2 óráig állni.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd hozzátesszük a cukrot, amivel még tovább verjük. Beletesszük a tojások sárgáit és az olajat, és egy rövid ideig ezzel is keverjük. Végül kanállal óvatosan belekeverjük a sütőporral és kakaóval vegyített lisztet.
  3. Papírkapszlikat teszünk a muffinsütőbe, az aljukra rakunk a tésztából, majd mindegyikbe 4-5 cseresznyét pottyantunk. Rákanalazzuk a maradék tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc).
  4. Ha a muffinok kihűltek, tetejüket levágjuk, és megtöltjük a fixálóval felvert és édesített tejszínhabbal. Visszahelyezzük a levágott sipkákat, meglocsoljuk olvasztott csokival, és hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor a tetejére még nyomjunk habot, és 1-1 szem cseresznyét ültessünk.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 884
elküldve: 12
receptkönyvben: 317
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés-tejszínes muffin, töltött feketeerdő muffin

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sneiderkriszta
sneiderkriszta Sun, 2014-01-05 21:19

Elkészítettem,óriási sikere volt!:-)
Egyszerű,de nagyon "ütős"recept. Aki szereti a fekete erdő tortát,de nem akar órákat tölteni a konyhában,próbálja ki, megéri!
Köszönöm!

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-06-19 20:48

Kedves Livi!
Nagyon szépek a muffinjaid, ezekkel a kis kalapokkal a "fejükön". Ügyes vagy!
Üdv.Edit

624
tojás 3 db
cukor 12 dkg
finomliszt 15 dkg
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
sütőpor 1 kk
cseresznye 50 dkg
pálinka 20 ml
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
étcsokoládé 5 dkg