r
Nosalty Logó

Fekete erdő muffin és mini tortácska

mewick
Fekete erdő muffin és mini tortácska
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A muffinok összeállításához és díszítéséhez

839
Kalória
11.7g
Fehérje
95.1g
Szénhidrát
48.5g
Zsír
57.3g
Víz
128.4g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
56g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A muffinok összeállításához és díszítéséhez

Összesen 839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A muffinok összeállításához és díszítéséhez

Összesen 5036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A muffinok összeállításához és díszítéséhez

Összesen 347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    290.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5597 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    570.4 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 5036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban kikeverjük a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kakaóport, a meggylekvárt, végül a lisztet és a sütőport. Jól összedolgozzuk. Az egész művelet kb. 5 perc.
  2. A 12 kapszliba elosztjuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Amíg sülnek a muffinok, elkészítjük a csokikrémet: a tejszínt egy tűzálló edénybe tesszük, és gőz fölött kicsit felmelegítve felolvasztjuk benne a két csomag vaníliás cukrot.
  4. Mikor felolvadt a cukor, hozzáadjuk a keserű csokoládét, és összeolvasztjuk a tejszínnel, figyelve, hogy nehogy túlmelegedjen. Mikor szép simára keverhető, félre tesszük hűlni.
  5. Mikor kihűlt a csokikrém, hozzáadjuk a 100 g mascarponét, és simára keverjük.
  6. A kész és kihűlt muffinokról óvatosan lehúzzuk a papírt, és keresztben félbe vágjuk őket. A tetejük közepét kiszúrjuk egy kisebb pogácsaszaggatóval.
  7. A tejszínes krémet közvetlenül a muffinok összeállítása előtt készítjük: 50 ml tejszínben feloldjuk a 2 csomag vaníliás cukrot, és gépi habverővel felverjük (nem számít, ha nem kőkemény a hab), majd hozzákeverjük a 150 g mascarponét.
  8. Krémeket habzsákokba töltjük, azokkal adagolunk és díszítünk.
  9. Muffinok összeállítása: az aljukat csokikrémmel fedjük, majd ráhelyezzük a lyukas felső részt. A lyukba teszünk egy kanál meggylekvárt, majd a tejszínes krémmel díszítjük. És végül (ha van otthon) egy szem meggyel koronázzuk a tejszínes krém közepén a muffint. Figyeljünk, ha meggykompót volt, akkor csepegtessük jól le, nehogy rózsaszínre színezze a hófehér krémünket.
  10. Mini tortácskák összeállítása: a csokikrémből kis halmokat nyomunk körbe a kis tésztakorongon, majd középre egy csepp lekvárt teszünk, végül a tejszínes krémmel díszítjük. Ezeket is díszíthetjük meggyel, viszont legalább 4 részbe vágjunk egy szem meggyet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nem tudok betelni ezzel a csokikrémmel. Így már hetek óta minden hétvégén készítek egy adagot (mondjuk a mascarponéssal is ez a helyzet), és azon gondolkodo,m hogy tudnám új ruhába öltöztetni, hogy mégse váljon unalmassá... Múlt héten böngésztem az oldalon, és megakadt a szemem a "fekete erdő" szón... Tökéletes, csokis édes-savanykás, pont ahogy szeretem... A tészta receptje már megvolt: a Variációk csodás csokis muffinra receptem használtam, azzal a trükkel, hogy csak 6ek kakaót és barack helyett meggylekvárt tettem a tésztába, hogy még meggyesebb legyen a végeredmény. Így legalább használtam valamire a nyáron eltett meggylekvárt. A mini tortácskák a pillanat ötleteként születtek. Egyrészt azért, hogy a tejszínes krém biztosan ne folyjon le, másrészt azért mert a munkatársaim az állandó kóstolók, és a legtöbben cask egy falatot "mernek" enni. Így nekik is van egy falat!

További receptek

Dunahullám-muffin

A Dunahullám-süti muffin kisöccse, eszméletlen finom és gyönyörű meglepetés lehet bármilyen alkalomra. A roppanós csokibevonat alatt házi, főzött vaníliakrém és savanykás meggyek ...

Gréti

Brownie-muffin

Íme egy nem hétköznapi brownie muffin, amit könnyed, vaníliás mascarponekrémmel koronázunk meg, majd pirított török mogyoróval és csokis gabonagolyókkal megszórva tálalunk. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...