r
Nosalty Logó

Diétás levendulás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás levendulás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Összesen 441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Összesen 1760 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Összesen 194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 1760 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Elkészítés

A száraz hozzávalókhoz

  1. A tejet a levendulával együtt berakjuk a hűtőbe 1 éjszakára (1 óra is elég).
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
  3. A nedves hozzávalókat is összekeverjük egy másik tálban (a tejet előtte leszűrjük).
  4. Elegyítjük őket és így megkapjuk a masszát.
  5. Kiolajozott muffin sütőformába vagy muffin sütőpapírba töltjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3720
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Ajánló

Diétába is könnyen beilleszthető és nagyon könnyű, gyors sütemény. :) Még gyerekekkel is elkészíthetjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta kíváncsi voltam a levendula ízére :) Egyik nap úgy adódott, hogy volt itthon levendula, és gondoltam, miért is ne próbáljuk ki ezt a muffint. Nagy izgatottsággal figyeltem az egyre növekvő finomságokat :) És akkor még az illatokról nem is beszéltem... És eljött a pillanat, mikor kész lett, és kivettem a sütőből. Mindegyikbe rejtettem egy-egy "meglepit". (Étcsokoládédarabkákat az egyikbe, a másikba aszalt sárgabarackot, és így tovább :) Kis idő múlva kivettük őket a formákból, és még langyosan ettük. Érdemes várni egy harapás után, mert az utóízében jön elő a levendula íze. :)

Hozzávalók

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek