r
Nosalty Logó

Fehérrépatorta-muffin mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Felicia
Fehérrépatorta-muffin mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4711.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 3299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mandulát egy teflon serpenyőben magas lángon megpirítjuk, majd durvára daráljuk, és félretesszük.
  2. A tojást a cukorral és a golden sziruppal közepes fokozaton, gépi habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az olajat is, és még egy kicsit veretjük.
  3. A lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és a darált-pirított mandulát összekeverjük.
  4. A fehérrépát lereszeljük, az almát meghámozzuk, és apró kocákra vágjuk, a narancs héját belereszeljük a tojásos-olajos keverékbe, majd a narancsot is meghámozzuk, és felkockázzuk.
  5. A reszelt fehérrépát, alma és narancs kockákat hozzákeverjük a tojásos keverékhez, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is (lisztes-sütőporos keverék).
  6. A keveréket kivajazott, lisztezett muffin formákba öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez

  1. A krémhez a mascarpone sajtot és a puhára olvadt vajat gépi habverővel közepes fokozaton veretjük, majd hozzáadjuk a golden sziruput és a vanília aromát is, és jól összedolgozzuk.
  2. A krémet a kész muffinok tetejére kenjük, és hűtőbe helyezzük őket néhány órára. Mikor a krém nagyjából megszáradt (nem folyós állagú), az ízek is összeértek, kész a muffin fogyasztásra. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3202
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Ajánló

Bárkinek, még az is szeretni szokta ezt a muffint, aki nincs különösebben oda a fehérrépáért (lásd a férjem). Érdekes lehet találgatásra vinni a dolgot: Vajon miből készült? Nem sokan fognak ráhibázni!;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérrépatorta-muffin mascarponekrémmel
Felicia 14 recept

A recept a saját konyhámból való. Gondoltam, ha már répás süti, miért ne lehetne fehérrépás süti?! Gondolkodtam, ötleteltem, tájékozódtam, végül megalkottam:). Mivel tényleg nagyon finomra sikeredett, gondoltam, megosztom veletek is a receptet. Remélem ízleni fog!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?