r
Nosalty Logó

Fehérrépatorta-muffin mascarponekrémmel

Felicia
Fehérrépatorta-muffin mascarponekrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

550
Kalória
8.5g
Fehérje
64.5g
Szénhidrátok
30g
Zsír
72.9g
Víz
70g
Koleszterin
4g
Rost
38.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4711.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 3299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A mandulát egy teflon serpenyőben magas lángon megpirítjuk, majd durvára daráljuk, és félretesszük.
  2. A tojást a cukorral és a golden sziruppal közepes fokozaton, gépi habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az olajat is, és még egy kicsit veretjük.
  3. A lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és a darált-pirított mandulát összekeverjük.
  4. A fehérrépát lereszeljük, az almát meghámozzuk, és apró kocákra vágjuk, a narancs héját belereszeljük a tojásos-olajos keverékbe, majd a narancsot is meghámozzuk, és felkockázzuk.
  5. A reszelt fehérrépát, alma és narancs kockákat hozzákeverjük a tojásos keverékhez, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is (lisztes-sütőporos keverék).
  6. A keveréket kivajazott, lisztezett muffin formákba öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez

  1. A krémhez a mascarpone sajtot és a puhára olvadt vajat gépi habverővel közepes fokozaton veretjük, majd hozzáadjuk a golden sziruput és a vanília aromát is, és jól összedolgozzuk.
  2. A krémet a kész muffinok tetejére kenjük, és hűtőbe helyezzük őket néhány órára. Mikor a krém nagyjából megszáradt (nem folyós állagú), az ízek is összeértek, kész a muffin fogyasztásra. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept a saját konyhámból való. Gondoltam, ha már répás süti, miért ne lehetne fehérrépás süti?! Gondolkodtam, ötleteltem, tájékozódtam, végül megalkottam:). Mivel tényleg nagyon finomra sikeredett, gondoltam, megosztom veletek is a receptet. Remélem ízleni fog!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...