Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-egres pite

Áfonyás-egres pite
Áfonyás-egres pite
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egres és áfonya jó párosítás a süteményben, lassan felszívódó lisztekkel is érdemes sütni. A tetején a kókuszvirág cukor szép barnás színt ad sülés alatt, de ez elhagyható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal.
  2. Liszteket összeforgatjuk a sóval, sütőporral.
  3. A tojások fehérjét felverjük.
  4. Váltakozva adjuk a tojásos krémhez a lisztet, tojáshabot és a joghurtot, majd alaposan összekeverjük.
  5. Egy 26 cm-es pitesütőt kivajazunk, és a tészta felét beleöntjük, rárakjuk a fele gyümölcsöt, ráöntjük a maradék tésztát és a maradék gyümölcsöt.
  6. Tetejét megszórjuk kókuszvirág cukorral, de ez elhagyható.
  7. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsül. Tűpróbával ellenőrizni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 978
elküldve: 3
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reform gyümölcsös pite, egészségesebb áfonyás pite, gyümölcsös pite másképp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

535
tönkölybúza liszt 10 dkg
durumliszt 10 dkg
tojás 3 db
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
1 kávéskanál
görög joghurt 5 ek
sütőpor 2 tk
kókuszcukor 1 ek