r
Nosalty Logó

Fehércsokis-epres hamis sajttorta

CukrászÁika
Fehércsokis-epres hamis sajttorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

315
Kalória
5.1g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
46.6g
Víz
23.6g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    237.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1987.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    353.1 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    558.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 3778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. A kekszet durvára összetörjük, beletesszük a vajat és a tejet, és formálható állagúra gyúrjuk. Egy kisebb tepsit kibélelünk frissentartó-fóliával, és egyenletes vastagságúra elterítjük benne a kekszes masszát.
  2. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Addig hagyjuk picit hűlni, míg a mascarponét csomómentesre ki keverjük. Ha kész, belecsorgatjuk a csokit, és alaposan elkeverjük. Porcukorral ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a mascarponés keverékbe forgatjuk. Egy evőkanál krémet félreteszünk a dekorálásra. Ha kész, a kekszes alapon egyenletesen eloszlatjuk.
  3. Az epret a cukorral feltesszük melegedni. Nem kell alá víz, mert az eper elég levet enged. Ha kicsit puhult az eper, krumplitörővel összetörjük, és főzzük tovább állandó kavargatással. Ha teljesen kész, szintén áttörjük pépesre.
  4. A zselatint az előírásnak megfelelően elkészítjük, és az epres főzetbe keverjük. Picit hagyjuk hűlni. Szobahőmérsékletű állapotban a mascarponés krémre öntjük egyenletesen, és az előzőleg félretett mascarponés krémet foltokban ráhelyezzük, és hústűvel összemárványozzuk.
  5. Ha elkészült, egy estére hűtőbe tesszük. Másnap felszeljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Mindig is szerettem a könnyed sütiket, a gyümölcsöt és a gyorsaságot. Így készült el ez a csoda! :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek