Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós sajtorta

Túrós sajtorta
Túrós sajtorta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon rég óta ki akartam próbálni egy sajttortát és végre megsütöttem. Szerintem nagyon egyszerű és finom torta.


hozzávalók / 8 adag

A tésztához

  • 15 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 5 dkg vaj

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet összemorzsoljuk, jól összegyúrjuk a vajjal és a kilisztezett-kivajazott tortaforma aljába nyomkodjuk.
  2. 10 percig alacsony lángon sütjük.
  3. A krémhez a túrót jól eldolgozzuk a mascarponéval, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a többi hozzávalót.
  4. Az alapra öntjük és további 50 percen keresztül közepes lángon sütjük, míg aranybarna nem lesz.
  5. Tálalás előtt hűtőben lehűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 46 746
elküldve: 23
receptkönyvben: 361
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

B. Angi

Mióta szakács: 2009.08.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponés túrótorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katababa73
katababa73 Fri, 2012-12-07 22:11

Kedves Angi! Négyszer készítettem már el a tortát! Nagy kedvence az egész családnak! Nagyon jó recept!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-10-29 13:35

szia!
Meg szeretném kérdezni, hogy a közepes láng mit jelent?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-10-28 21:47

Kedves Angi!
Azt szeretném kérdezni, hogy az 1 tejföl az a kicsi tejföl vagy a nagy?

endzsi
B. Angi / endzsi Thu, 2009-10-29 09:31

Kedves Thiaa!
175 ml-es, de szerintem ha teszel bele még egy kis lisztet, bele lehet tenni nyugodtam egy nagyot is.

526
keksz 15 dkg
vaj 5 dkg
tehéntúró 25 dkg
mascarpone 40 dkg
tejföl 150 g
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
finomliszt 2 evőkanál