Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-csokis sajttorta

Gesztenyés-csokis sajttorta
Gesztenyés-csokis sajttorta
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a gesztenyés sütiket, meg a sajttortát is. Szuper kombináció egy réteg csokoládéval a tetején...

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszmorzsát az olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  2. Közben összekeverjük a krémsajtot, a mascarponét a tejföllel, a cukorral, a vanília aromával, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és az étkezési keményítőt. Majd a legvégén a lereszelt gesztenyemasszát is hozzáadjuk.
  3. A keveréket a megsült alapra öntjük, majd a még meleg sütőbe rakjuk, és kb. 60 percig sütjük. Ha kezdene megpirulni, akkor vegyük lejjebb a sütőfokot.
  4. A csokoládét a kávétejszínnel olvasszuk fel, majd simítsuk el a torta tetején. Majd hagyjuk kihűlni, és összeérni az ízeket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 839
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szilva

Mióta szakács: 2010.10.04.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyetorta, cheese cake

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Sun, 2017-11-12 00:45

üdv!
mekkora tortaformára van ez a mennyiség?
köszi előre is a választ!

749
kekszmorzsa 20 dkg
vaj 8 dkg
krémsajt 40 dkg
mascarpone 20 dkg
tejföl 250 g
porcukor 15 dkg
vaníliaaroma 6 ml
gesztenyemassza 25 dkg
tojás 4 db
kukoricakeményítő 3 evőkanál
tejcsokoládé 15 dkg
kávétejszín 5 ml