r
Nosalty Logó

Fehérboros-tejszínes mandarinos répakrémleves

Hobbychef
Fehérboros-tejszínes mandarinos répakrémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

516
Kalória
6.5g
Fehérje
54.5g
Szénhidrát
29.1g
Zsír
726g
Víz
62.7g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
31.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1034 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    726 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    8659 micro
  • β-karotin
    20936 micro
  • β-crypt
    602 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 516 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    1984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    17319 micro
  • β-karotin
    41873 micro
  • β-crypt
    1205 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    3126 micro
Összesen 1034 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    905 micro
  • β-karotin
    2188 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat és a gyömbért daraboljuk, a répát megpucoljuk, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk hosszában.
  2. Egy fazékban a vajat olajon megolvasztjuk, s ebben együtt dinszteljük a hagymákat, a répát és a gyömbért. Felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük.
  3. Amíg a répa fő, lereszeljük a mandarinok héját, a gyümölcsöket gerezdekre szedjük.
  4. Amikor a répa megpuhult, kiszedünk néhányat, a többit botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a bort és a tejszínt.
  5. Az edénybe visszatesszük a félretett répákat, a mandarinhéj reszeléket, s kb. 3 db gyümölcs a húsát, felrottyantjuk.
  6. Tálaláskor szedünk a tányérba levest vegyesen, díszítjük mandarin gerezdekkel, s locsolunk rá tejszínt. Forrón fogyasztjuk. Fehérbort iszunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Szeretem a krémleveseket, nem csak az állaguk, de a fűszerezésük miatt is. A gyömbér és a szerecsendió csodálatosan harmonizál a sárgarépa édességével és a mandarin édes-savanyú ízével. A bors pedig pikánssá teszi a levest.

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek