r
Nosalty Logó

Fehérboros-tejszínes mandarinos répakrémleves

Hobbychef
Fehérboros-tejszínes mandarinos répakrémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

516
Kalória
6.5g
Fehérje
54.5g
Szénhidrát
29.1g
Zsír
726g
Víz
62.7g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
31.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1034 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    726 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    8659 micro
  • β-karotin
    20936 micro
  • β-crypt
    602 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 516 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    1984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    17319 micro
  • β-karotin
    41873 micro
  • β-crypt
    1205 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    3126 micro
Összesen 1034 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    905 micro
  • β-karotin
    2188 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat és a gyömbért daraboljuk, a répát megpucoljuk, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk hosszában.
  2. Egy fazékban a vajat olajon megolvasztjuk, s ebben együtt dinszteljük a hagymákat, a répát és a gyömbért. Felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük.
  3. Amíg a répa fő, lereszeljük a mandarinok héját, a gyümölcsöket gerezdekre szedjük.
  4. Amikor a répa megpuhult, kiszedünk néhányat, a többit botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a bort és a tejszínt.
  5. Az edénybe visszatesszük a félretett répákat, a mandarinhéj reszeléket, s kb. 3 db gyümölcs a húsát, felrottyantjuk.
  6. Tálaláskor szedünk a tányérba levest vegyesen, díszítjük mandarin gerezdekkel, s locsolunk rá tejszínt. Forrón fogyasztjuk. Fehérbort iszunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Szeretem a krémleveseket, nem csak az állaguk, de a fűszerezésük miatt is. A gyömbér és a szerecsendió csodálatosan harmonizál a sárgarépa édességével és a mandarin édes-savanyú ízével. A bors pedig pikánssá teszi a levest.

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...