Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros narancsleves

Fehérboros narancsleves
Fehérboros narancsleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra készítettem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet, a fehérbort és a frissen facsart narancslevet összeforraljuk pár szem szegfűszeggel és a sóval, cukorral. 5 percig gyöngyözve főzzük.
  2. Közben kikeverjük a tojássárgáját a keményítővel, és picit hozzáadunk a forró levesből, majd a hőmérsékletét kiegyenlítve az egészet visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk.
  3. Ha kész, sűrű szitán átszűrjük. Melegen és hidegen is finom.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 011
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

borleves narancslével, fűszeres narancsleves fehérborral, karácsonyi narancsos-boros leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

124
víz 3.5 dl
fehérbor 2.5 dl
narancslé 6 dl
1 csipet
szegfűszeg 5 db
cukor 3 ek
tojássárgája 1 db
étkezési keményítő 2 dkg