r
Nosalty Logó

Fehérboros brokkolikrémleves sült baconnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros brokkolikrémleves sült baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2308 micro
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3520.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    2392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1362 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4616 micro
Összesen 866 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, egyiket daraboljuk, a másikat karikára vágjuk. Egy fokhagymát félreteszünk.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, a vastag szárát daraboljuk. A petrezselymet összevágjuk.
  4. Egy lábasban olajon megdinszteljük a hagymát, a karikára vágottat félretesszük.
  5. A serpenyőben maradthoz hozzáadjuk a fokhagymát, a krumplit, és a brokkoli szárát, felöntjük bő fél liter vízzel, beletesszük a leveskockát, sózzuk, borsozzuk. Amikor majdnem megfőtt, beletesszük a brokkoli rózsákat is, és beleszórjuk a petrezselymet..
  6. Amikor kész, félreteszünk néhány brokkoli rózsát, a többit botmixerrel összekeverjük.
  7. Öntünk bele bort, tejszínt, és szórunk bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverjük, majd átforraljuk.
  8. Elkészítjük a bruschettát, bedörzsöljük fokhagymával, olajjal bőven meglocsoljuk.
  9. Tálaláskor a levesbe tesszük a félretett brokkoli rózsákat. Rárakjuk a sült hagymakarikákat, locsolunk rá olívaolajat, mellétesszük a pirítóst.
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2069
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A brokkoli, bor és a tejszín együttese egy finom krémlevest eredményez, amit a sült hagyma és a bacon csak még érdekesebbé tesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek