Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habart brokkolikrémleves

Habart brokkolikrémleves
Habart brokkolikrémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először a Sógornőmnél ettük ezt a levest, és azóta én is gyakran készítem. Olcsó és hamar kész van, na meg egészséges is. Férjem levesgyönggyel szereti, én csak úgy magában. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. Sós vízben puhára főzzük. (Én annyi vízben főztem, hogy épp ellepje.)
  2. A rózsákat turmixgépben egy kis főzőlével pár percig turmixoljuk.
  3. Visszaöntjük a főzőlébe és beledobjuk a húsleveskockát. Amíg felfő, elkészítjük a lisztből és a tejfölből a habarást.
  4. Egy-egy kanál brokkolilével felhigítjuk a habarást és a levesbe csurgatjuk. Két-három perc után elzárhatjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 819
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolikrémleves, tejfölös brokkolikrémleves, krémleves brokkoliból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Álomtáncos
Álomtáncos / Álomtáncos Fri, 2019-02-15 17:25

Csak fokhagymát raktam még bele, mert én úgy kóstoltam először, és nagyon ízlett a kis bolondításos utóíz - de végre egy, ahol nem tejszín, meg kókusztej, meg, meg, meg, hanem jó magyar habarás az alap. Köszi, Andi!

80
brokkoli 50 dkg
0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 2 ek
víz 1.5 l