Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros almamártás

Fehérboros almamártás
Fehérboros almamártás
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis diétára volt szükségem. Először elkeseredtem, de aztán úgy döntöttem, nem fogok éhezni, és kekszen-teán senyvedni. Ez nagyon finom mártás főtt vagy sült húsok mellé. Nem csak diétázóknak ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyerekek is ehetik, mert a bor szesztartalma kifő belőle. Bor helyett persze éppen vízzel is elkészíthető, de így zamatosabb. Viszont ne használjunk hozzá túl aromás bort. Fehérbors helyett pedig fekete is megteszi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítva apró darabokra vágjuk.
  2. A vajat felforrósítjuk, és megdinszteljük benne az almát.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, a citromlevet, a bort és a vizet, majd pár perc alatt puhára főzzük.
  4. A tejfölt csomómentesre kavarjuk a liszttel, majd behabarjuk vele a mártást.
  5. Ha nem szeretjük az almadarabokat a mártásban, botmixerrel pürésítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 301
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almaszósz, almapüré, almamártás

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PEGS
PEGS Wed, 2014-02-05 12:59

Egyébként is át kell válogatnom az almakészletet,így rögtön készül is. Köszi :-)
Bor nélkül :(

272
alma 40 dkg
vaj 5 dkg
cukor 5 dkg
1 csipet
félszáraz fehérbor 1 dl
víz 2 dl
gyömbérpor 2 csipet
fehér bors 1 csipet
tejföl 1 dl
finomliszt 2 dkg
citromlé 1 tk