Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egresszósz

Egresszósz
Egresszósz
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az egresszószt, így kitaláltam rá egy receptet.
Melegen és hidegen egyaránt finom.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csak úgy magában szoktam enni, de vadhúsokhoz és marhahúshoz is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk az egrest, majd feltesszük főni a cukorral és annyi vízzel, ami épphogy ellepi.
  2. A tojások sárgáját felverjük, hozzáadjuk a lisztet és besűrítjük vele az egrest.
  3. Elkészítjük a pudingot. A tojások fehérjéből pedig habot csinálunk.
  4. A felvert habot is az egreshez adjuk és óvatosan kevergetve pár percig még főzzük.
  5. Mikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pudingot.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 56 567
elküldve: 6
receptkönyvben: 184
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szegabi

Mióta szakács: 2009.06.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

piszkeszósz, köszméteszósz, egresmártás, piszkemártás, köszmétemártás

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diringo
diringo Fri, 2011-06-24 11:24

Szia
Elkészítette, de egy a probléma, a tojáshab nagy darabokban megmarad, nem fő szét... vagy ilyennek kell lennie?

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Sat, 2010-06-19 22:14

Kedves Szegabi,

Ez a leges-legfinomabb egresszósz, amit eddig kóstoltam vagy csináltam! Innentől ragszkodom ehhez a recepthez, és mindenkienk csak ajánlani tudom! Köszönet érte!
Üdv:
Eszter

szegabi
Szegabi / szegabi Sun, 2010-06-20 19:07

Kedves Eszter!

Nagyon örülök, hogy ízlett és, hogy sikerült vele örömet okoznom. Egészségedre :)

Üdv,

Gabi

Lardee32
Lardee / Lardee32 Wed, 2010-03-31 15:49

szia Szegabi,

utoljára kiskoromban ettem ilyet utoljára. Nagyon szerettem.
Sajnos ritkán látni egrest boltban, idén ültettem egresbokrot is, remélem nemsokára majd csinálni is tudok ilyet.

köszi a receptet..
Marcsi

196
egres 0.5 kg
cukor 6 ek
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 0.5 csomag
finomliszt 2 evőkanál