r
Nosalty Logó

Fehér csokis-gyümölcsös fordított süti

NS
Fehér csokis-gyümölcsös fordított süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához (közepes tortaformához)

A belsejéhez

A krémhez

A díszítéshez

669
Kalória
13.6g
Fehérje
66.4g
Szénhidrát
37.5g
Zsír
46.9g
Víz
187.1g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
41.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához (közepes tortaformához)

A belsejéhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 669 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához (közepes tortaformához)

A belsejéhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához (közepes tortaformához)

A belsejéhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 669 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    224.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5464.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    2148 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1588 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    398.4 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 4013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A piskótához (közepes tortaformához)

  1. A csokit apróra vágjuk. A tejszínt, a 10 dkg-s vaj/margarin darabot (próbáljuk egyben beletenni), a mézet egy kis edényben elkezdjük kavargatva melegíteni, amikor a vaj/margarin felolvadt és teljesen elkeveredett a tejszínben levesszük a tűzről és beletesszük a csokit, majd addig kevergetjük, míg a csoki el nem olvad és simára nem keverjük a masszát. Ha kész, betesszük a hűtőbe.
  2. A piskótát a szokott módon készítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a sütőport.
  3. A forma aljára bepakoljuk a gyümölcsöket, majd ráöntjük a piskótatésztát.
  4. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. A tejből, a cukorból, és a pudingporból kemény pudingot készítünk, majd belekeverjük az 5 dkg apróra darált mandulát, néha megkevergetve kihűtjük.
  6. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a fehércsokis masszát.
  7. Az elkészült és kihűtött piskótát egy tányérra borítjuk, majd óvatosan visszatesszük a formába a gyümölcsös felével felfelé. Szórjunk rá ízlés szerint vaníliás cukrot (nekem savanyúak voltak a gyümölcseim, így nem spóroltam vele).Majd rásimítjuk a krémet, és megszórjuk a maradék 5 dkg apróra vágott mandulával.
  8. A tálalás előtt 1,5 óráig hűtőben pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha valami egyszerű, nagyszerű, gyümölcsös, krémes finomságra vágytok, akkor ez az ideális választás. ;)

További receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Nosalty

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...