Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér csokis-gyümölcsös fordított süti

Fehér csokis-gyümölcsös fordított süti
Fehér csokis-gyümölcsös fordított süti
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami egyszerű, nagyszerű, gyümölcsös, krémes finomságra vágytok, akkor ez az ideális választás. ;)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához (közepes tortaformához)

A belsejéhez

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit apróra vágjuk. A tejszínt, a 10 dkg-s vaj/margarin darabot (próbáljuk egyben beletenni), a mézet egy kis edényben elkezdjük kavargatva melegíteni, amikor a vaj/margarin felolvadt és teljesen elkeveredett a tejszínben levesszük a tűzről és beletesszük a csokit, majd addig kevergetjük, míg a csoki el nem olvad és simára nem keverjük a masszát. Ha kész, betesszük a hűtőbe. 
  2. A piskótát a szokott módon készítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a sütőport.
  3. A forma aljára bepakoljuk a gyümölcsöket, majd ráöntjük a piskótatésztát.  
  4. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. A tejből, a cukorból, és a pudingporból kemény pudingot készítünk, majd belekeverjük az 5 dkg apróra darált mandulát, néha megkevergetve kihűtjük. 
  6. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a fehércsokis masszát.
  7. Az elkészült és kihűtött piskótát egy tányérra borítjuk, majd óvatosan visszatesszük a formába a gyümölcsös felével felfelé. Szórjunk rá ízlés szerint vaníliás cukrot (nekem savanyúak voltak a gyümölcseim, így nem spóroltam vele). Majd rásimítjuk a krémet, és megszórjuk a maradék 5 dkg apróra vágott mandulával. 
  8. A tálalás előtt 1,5 óráig hűtőben pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 288
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Caren

Mióta szakács: 2012.11.22.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csodafinom fehér csokis-mandulás-vaníliás-vegyes gyümölcsös fordított süti, pudingos-gyümölcsös süti, fehér csokikrémes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

669
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 ek
tojás 4 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
erdei gyümölcs mix 20 dkg
cukor 6 ek
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
fehér csokoládé 10 dkg
habtejszín 1.5 dl
vaj 10 dkg
méz 1 ek
mandula 5 dkg