Rebarbara-pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
50g rebarbara8 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
48 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
34g vaj242 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0 kcal
-
16g görög joghurt16 kcal
Összesen
524
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
400g rebarbara63 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g melaszos nádcukor380 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
270g vaj1936 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0 kcal
-
125g görög joghurt129 kcal
Összesen
4194
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
26.6g rebarbara4 kcal
-
6.6g cukor26 kcal
-
6.6g melaszos nádcukor25 kcal
-
18.6g finomliszt68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g vaj129 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
14.6g tojás18 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
8.3g görög joghurt9 kcal
Összesen
279
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
524
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 250.8 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2029 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 565 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 797 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 434.1 g
-
Cukor 202 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 511.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2172 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 670 mg
-
Retinol - A vitamin: 2121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1535 micro
Összesen
4194
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg rebarbara
-
10 dkg cukor
-
10 dkg melaszos nádcukor
-
28 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Elkészítés
- A rebarbarát megszabadítjuk a leveleitől, megmossuk, és a vékony hártyát lehúzzuk róla. Kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. A kétféle cukrot összekeverjük. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, amit kicsit megvajazunk. A rebarbarákat megforgatjuk a cukorban, és "parketta" mintában elhelyezzük a tepsiben. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
- A lisztet, a sütőport és a csipet sót összekeverjük. A szobahőmérsékletű vajat, a citromhéjat és a maradék cukrot egy tálban kézi mixer segítségével habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vanília kivonatot is, természetesen folyamatos keverés közben. Végül belekeverjük a joghurtot.
- A vajas masszához hozzászórjuk a lisztet, és jól eldolgozzuk.
- A masszát rákenjük a rebarbarára, majd az előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 50 percig hőlégkeveréssel készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
- Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd megfordítjuk, és megszabadítjuk a sütőpapírtól. Tálalhatjuk vaníliafagylalttal, joghurttal, de magában is nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20*30
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5465
- Feltöltés dátuma: 2018. május 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kovács Györgyi
57 recept
Nagybátyámtól kaptam rebarbarát. Nem szerettem volna kompótot készíteni belőle, valami különlegesebbre vágytam. Ez lett belőle.