Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbara-pite

Rebarbara-pite
Rebarbara-pite
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagybátyámtól kaptam rebarbarát. Nem szerettem volna kompótot készíteni belőle, valami különlegesebbre vágytam. Ez lett belőle.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megszabadítjuk a leveleitől, megmossuk, és a vékony hártyát lehúzzuk róla. Kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. A kétféle cukrot összekeverjük. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, amit kicsit megvajazunk. A rebarbarákat megforgatjuk a cukorban, és "parketta" mintában elhelyezzük a tepsiben. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  2. A lisztet, a sütőport és a csipet sót összekeverjük. A szobahőmérsékletű vajat, a citromhéjat és a maradék cukrot egy tálban kézi mixer segítségével habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vanília kivonatot is, természetesen folyamatos keverés közben. Végül belekeverjük a joghurtot.
  3. A vajas masszához hozzászórjuk a lisztet, és jól eldolgozzuk.
  4. A masszát rákenjük a rebarbarára, majd az előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 50 percig hőlégkeveréssel készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
  5. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd megfordítjuk, és megszabadítjuk a sütőpapírtól. Tálalhatjuk vaníliafagylalttal, joghurttal, de magában is nagyon finom.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20*30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 222
elküldve: 2
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rebarbarás süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

524
rebarbara 40 dkg
cukor 10 dkg
melaszos nádcukor 10 dkg
finomliszt 28 dkg
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
vaj 27 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 4 db
vanília kivonat 1 kávéskanál
görög joghurt 125 g