r
Nosalty Logó

Rebarbara-pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Rebarbara-pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    250.8 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 4194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbarát megszabadítjuk a leveleitől, megmossuk, és a vékony hártyát lehúzzuk róla. Kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. A kétféle cukrot összekeverjük. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, amit kicsit megvajazunk. A rebarbarákat megforgatjuk a cukorban, és "parketta" mintában elhelyezzük a tepsiben. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  2. A lisztet, a sütőport és a csipet sót összekeverjük. A szobahőmérsékletű vajat, a citromhéjat és a maradék cukrot egy tálban kézi mixer segítségével habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vanília kivonatot is, természetesen folyamatos keverés közben. Végül belekeverjük a joghurtot.
  3. A vajas masszához hozzászórjuk a lisztet, és jól eldolgozzuk.
  4. A masszát rákenjük a rebarbarára, majd az előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 50 percig hőlégkeveréssel készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
  5. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd megfordítjuk, és megszabadítjuk a sütőpapírtól. Tálalhatjuk vaníliafagylalttal, joghurttal, de magában is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20*30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5283
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbara-pite
Kovács Györgyi 57 recept

Nagybátyámtól kaptam rebarbarát. Nem szerettem volna kompótot készíteni belőle, valami különlegesebbre vágytam. Ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek