r
Nosalty Logó

Agglegény kedvence

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Agglegény kedvence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 1354 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 5416 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 342 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1354 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2332.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.4 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 5416 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, (3 ek)cukorral és a sóval..
  2. A tejet meglangyosítjuk az (1 ek) cukorral, és beletördeljük az élesztőt.
  3. Beletesszük a 3 tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt.
  4. Belereszeljük a citrom héját, és fele levét belecsavarjuk.
  5. Az anyagokat jól összedolgozzuk.
  6. A tepsit kivajazzuk, és a tésztát belesimítjuk.
  7. Meleg helyen pihentetjük, majd halványsárgára sütjük.
  8. Megkenjük baracklekvárral.
  9. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  10. A habot rákenjük a lekvárra, és visszatesszük a langyos sütőbe.
  11. Alacsony hőfokon szárítjuk.
  12. Ha megpirul a hab, lekapcsoljuk a sütőt és a nyitott ajtónál még a sütő kihűléséig száradni hagyjuk.
  13. Utána kockára vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 71485
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

Kiváló vendégkínáló!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ómama süteményes könyvéből való ez a hangzatos nevű, egyszerű sütemény. Férjem első számú kedvence. Annál finomabb, minél vastagabb a lekvárréteg, és az arra rátett hab. A lefagyasztott és összegyűjtögetett tojásfehérjéket ennek a sütinek a tetejére szoktam felhasználni. A sütési időt pontosan nem lehet megadni, mert  a tészta ugyan gyorsan sül, de a hab szárítása nem mindig ugyanannyi időt vesz igénybe.

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

nagyon jól néz ki!biztosan finom is megyek és meg is sütöm!más íz? lekvárral meg lehet csinálni?pl:vegyes gyümölcsössel?

Törölt felhasználó

A lekvár szerintem mindegy milyen, én barackkal szoktam, de vegyessel is jó lesz szerintem! Marika

Törölt felhasználó

lassan elkészül remélem jó lesz! :)

Törölt felhasználó

Kedves Mária! Légyszíves segíts nekem abban, hogy kb. hány fokon és mennyi ideig kell a habot szárítani. Még soha nem sütöttem ilyen tojáshabos sütit, csak olyat, amihez a habot g?z fölött kellett felverni és úgy a tésztára kenni. Nem szeretném elrontani! Köszönöm szépen ha id?t szánsz rám és válaszolsz. Judit

ÓKriszti

Szia Judit71! :) Ne haragudj, hogy én válaszolok, de minden szerepel a receptben. 180°C-on, h?légkeverésesen 30 percig kell sütni. :) Kriszti

Törölt felhasználó

Bocsi, hogy kés?bb válaszolok, de nem voltam gép közelben. A habot minél alacsonyabb h?mérsékleten szárítjuk annál jobb, és a süt? ajtót is kiszoktam támasztani fakanállal. 40-50 fokon kell szárítani, de nem mindíg igazán ugyanannyi id? alatt szárad meg. Kell neki 20-30 perc, amikor már szép rózsaszín? akkor jó. Akkor lesz igazából tökéletes a hab, ha pici cukor gyöngyök válnak ki a tetején. Nem tudom miért nevezték valamikor agglegények kedvencének, de a családban és a baráti körünkben tipikusan a férfiak kedvence.

Petra

a 180 fok a sütési h?re vonatkozik, a szárítás jóval alacsonyabb h?mérsékleten történik, gondolom úgy 80-100 fok-on

Törölt felhasználó

Köszi Petra! Látom a te segítségedre mindig számíthatunk! Judit

trixi0313

A férjem kedvence!Így már sül a tésztám:-)))

Törölt felhasználó

Köszönöm Mária! Nem baj, hogy nem válaszoltál rögtön, gondolom a konyhában alkottál valamit!:))) Mostanában mindennap meglepsz bennünket egy-egy új recepttel. Köszönjük! Judit

Törölt felhasználó

Hasonló a n?iszeszélyhez. Legalábbis én igy sütöm.

Törölt felhasználó

Fincsi lett!!! Köszönöm a receptet!! :)

Törölt felhasználó

Szia Mária! MI lehet az oka, hogy nem akar a hab száradni, nem rózsaszín és kis cukorgyöngyök sincsenek a tetején, pedig már egy órája szárítom:( Remélem így is ehet? lesz:) Barbi

Tmea

Kedves Marika! Ismét csak azt tudom mondani, hogy megértem a férjedet. Kicsit elnéztem a receptet, és a tepsibe rakás el?tt pihentettem a tésztát. No, mikor tettem be a tepsibe, már láttam, hogy ez a tészta valami frenetikus. Gondoltam is, hogy ha sütés után csak fele ennyire lesz gyönyör?, mint nyersen, akkor már nálam ennek a sütinek nyert ügye van. Hát mit ne mondja, mikor megkóstoltam, szerelem volt els? ízlelésre...! Fantasztikus az állaga és az íze is. Igaz a tojássárgákat direkt kihagytam bel?le és a vaj helyett zsírt használtam, de így is No.1. Felvettem a repertoáromba! Köszi ismét a szeniális receptet! Szeretettel Tímea

Éva-Anyóca

Mesés volt, köszönöm szépen! Szép vasárnap estét kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Egészségetekre!

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek