Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírttal töltött burgonya

Fasírttal töltött burgonya
Fasírttal töltött burgonya
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy nagy zsák krumplit, és volt rajta egy recept. Azt mondta, hogy gyúrjam be a kedvenc fasírtomat, töltsem meg a nyers burgonyát vele, majd a mikróban főzzem meg. Nagyon megtetszett az ötlet, de mivel heten vagyunk, szerintem a mikró kipurcant volna ennyi sütéstől.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat alaposan sikáljuk meg, tegyük fel egy nagy lábasba hideg vízzel főni. A sót nehogy kifelejtsük a vízből, mert akkor szétreped a krumplink (Éva-Anyóca tanácsa). Félig megfőzzük. Leszűrjük a levet, hagyjuk kicsit hűlni. A burgonyákat félbevágjuk, a közepüket kiskanállal óvatosan kikaparjuk. Kb. 1 cm vastag falat hagyjunk körben. Egy nagy tepsibe sorakoztatjuk a krumpliladikokat.
  2. Amíg a burgonya elkészül, egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, paprikát meg zellert, csipetnyi sóval. Tegyük félre hűlni.
  3. A darált húst tegyük egy nagy tálba (ha inkább a hús ízét szeretnénk érezni, akkor duplázzuk a mennyiséget, viszont akkor a krumpli kivájt belsejét nem kell a töltelékhez rakni), adjuk hozzá a kihűlt zöldségeket, a finomra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg paprikával, üssük bele a tojást. Gyúrjuk össze a kihűlt burgonya belsejével. A ladikok belsejét sózzuk, rakjuk meg töltelékkel, jó púposan.
  4. Öntsünk pici vizet a tepsibe, fóliázzuk le. Forró sütőbe téve, 25 percig sutjuk.
  5. Vegyük le a fóliát, kanalazzunk barbecue szószt mindegyik fasírtos burgonya tetejére. Tegyük vissza kicsit pirulni, 10-15 percre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 50x30x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 939
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírtos krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

256
burgonya 1.5 kg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
zöld kaliforniai paprika 0.5 db
halványító zeller 1 közepes szár
darált marhahús 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
tojás 1 db
barbecue szósz 8 ek