Nosalty Logó

Fasírttal töltött burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Fasírttal töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 256 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2042 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    683 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 256 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    140 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6831.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    4038 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1521.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5460 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 2042 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    227 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat alaposan sikáljuk meg, tegyük fel egy nagy lábasba hideg vízzel főni. A sót nehogy kifelejtsük a vízből, mert akkor szétreped a krumplink (Éva-Anyóca tanácsa). Félig megfőzzük. Leszűrjük a levet, hagyjuk kicsit hűlni. A burgonyákat félbevágjuk, a közepüket kiskanállal óvatosan kikaparjuk. Kb. 1 cm vastag falat hagyjunk körben. Egy nagy tepsibe sorakoztatjuk a krumpliladikokat.
  2. Amíg a burgonya elkészül, egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, paprikát meg zellert, csipetnyi sóval. Tegyük félre hűlni.
  3. A darált húst tegyük egy nagy tálba (ha inkább a hús ízét szeretnénk érezni, akkor duplázzuk a mennyiséget, viszont akkor a krumpli kivájt belsejét nem kell a töltelékhez rakni), adjuk hozzá a kihűlt zöldségeket, a finomra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg paprikával, üssük bele a tojást. Gyúrjuk össze a kihűlt burgonya belsejével. A ladikok belsejét sózzuk, rakjuk meg töltelékkel, jó púposan.
  4. Öntsünk pici vizet a tepsibe, fóliázzuk le. Forró sütőbe téve, 25 percig sutjuk.
  5. Vegyük le a fóliát, kanalazzunk barbecue szószt mindegyik fasírtos burgonya tetejére. Tegyük vissza kicsit pirulni, 10-15 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3826
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vettem egy nagy zsák krumplit, és volt rajta egy recept. Azt mondta, hogy gyúrjam be a kedvenc fasírtomat, töltsem meg a nyers burgonyát vele, majd a mikróban főzzem meg. Nagyon megtetszett az ötlet, de mivel heten vagyunk, szerintem a mikró kipurcant volna ennyi sütéstől.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek