r
Nosalty Logó

Duplán sajtos-paradicsomos burgonya szendvics

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Duplán sajtos-paradicsomos burgonya szendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 352 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1402 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 352 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4799.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1402 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    324 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már langyos, akkor meghámozzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A burgonyákat vízszintesen 3 darabra vágjuk: az alsó rétegbe szeletelt trappista sajtot, a második rétegbe reszelt parmezán forgácsot teszünk, valamint egy szelet paradicsomot. A sorokat ízesítjük a fűszerekkel: só, bors, grill zöldség fűszersó.
  3. A megtöltött burgonyákat a bacon szeletekkel körbetekerjük, és még fűszerezzük kakukkfűvel és petrezselyem zölddel, majd hústűvel rögzítjük.
  4. Kevés olívaolajjal kikenünk egy tepsit, ebbe helyezzük a "szendvicseket". 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd 200 fokon még 5-10 percet, hogy a bacon szép piros legyen.
  5. A végén parmezán forgáccsal megspékeltem :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1103
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Duplán sajtos-paradicsomos burgonya szendvics
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Egy újdonságnak számító köret, de salátával akár főétel is lehet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek