Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált hússal töltött krumpli 2.

Darált hússal töltött krumpli 2.
Darált hússal töltött krumpli 2.
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom húga kérte egyszer születésnapjára ezt az ételt, akkor ismertem, és szerettem meg. Az elkészítése egy kicsit körülményes, de az eredmény megéri a fáradságot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi tzatziki salátával szoktuk enni, szerintem nagyon illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  • A kikapart krumplibél (olyasmi állagú, mint a tört krumpli) felét hozzákeverjük a pörkölthöz, hogy a töltelék elnyerje a megfelelő állagot. (Botmixerrel lehet egy kicsit pépesíteni a masszát, hogy a nagyobb húsdarabokat szétszedjük, de ez nem szükséges.)
  • A tölteléket a krumplikba halmozzuk, közepesen púposra töltve őket. (Ha sótlan lett a krumpli, a töltelék előtt még meg lehet sózni a "kumplicsónakok" belsejét.)
  • Egy tepsit kiolajozunk, majd a csónakokat egymás mellé rakjuk.
  • Előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük, vagy amíg a töltelék teteje meg nem pirul. (Én gázsütőben, közepes lángon sütöttem.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 38 442
elküldve: 4
receptkönyvben: 316
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

animoni

Mióta szakács: 2009.10.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos krumplicsónak, húsos krumplicsónak, húsos töltött krumpli, darált húsos töltött burgonya

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

animoni
animoni / animoni Tue, 2012-02-07 16:09

Szia!
Nem. A babérlevelet mi a húsos szószba szoktuk belekeverni. Mi így szeretjük. De elhagyható!
Üdv:animoni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-09-19 14:05

Szerencsénkre, és így tudunk válogatni, ha már elfogyott a saját ötlettár.Szép napot,eső ellenére is.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-09-06 09:33

Én most találtam rá erre a receptre, és annak ellenére, hogy melózni kell vele, cool!Megcsinálom, úgyis jön a hűvösebb idő, a burgonyaszezon, mi imádjuk, krumplit krumplival, úgyhogy el lesz készítve,köszi:Éva-Anyóca

animoni
animoni / animoni Sun, 2010-09-19 11:48

Jó étvágyat hozzá!

Mi is bolondulunk a krumpliért:-) Hetente minimum 1x mindig van az asztalon. Még jó, hogy ezen az oldalon sok krumplis recept van:-)

Same
Same / Same Mon, 2010-04-26 15:00

Tényleg nagyon finom. Egyébként anyósom is szokott hasonlót készíteni,de ő fasírt alappal tölti meg és azzal is isteni.

animoni
animoni / animoni Wed, 2010-04-28 21:49

Szia!
Örülök, hogy ízlett:-D
Érdekes a fasírt alapos ötlet!!! Legközelebb, ha ezt csináljuk lehet, hogy ráveszem páromat egy kis újításra:-D

454
burgonya 8 közepes db
darált sertéshús 500 g
vöröshagyma 1 nagy fej
víz 1 dl
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 8 ek