Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pöttyös vagdalt

Pöttyös vagdalt
Pöttyös vagdalt
95 perc / előkészület: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsos ételeket amikor készítek, gyakran kicsontozom, de a csontot sajnálom kidobni és gyűjtögetem a fagyasztómban. Mikor már nagyon sok összegyűlik, akkor levest főzök belőle, de ez kicsit más. Felrakom például reggel és egész nap a tűzhely hátsó lapján gyöngyözik, ebben van pár darab nagyobb répa meg fűszerek. Valakitől hallottam, hogy marhasültet készít így, de ő nyers répákat rak bele. Abban van ideje megpuhulni, de én gyorsabban akartam elkészíteni, ugyanolyan mutatós sültet. A nyers, reszelt krumplit pedig valamelyik receptnél olvastam, azt is ki akartam próbálni. Szóval ez mindenféleképpen egy "kísérleti" recept. Nagyon jó szaftossá tette.

hozzávalók / 6 adag

A fasírthoz

A töltelékhez

ajánlat

Bármilyen körettel, amit fasírthoz szoktunk készíteni, de szendvicsnek is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Egy tégla alakú tepsibe belerakjuk a hús 1/3-át, rárakjuk a három fehérrépát. A következő réteg a maradék fasírt fele, amit jól nyomkodjuk le a répák körül. A sárgarépák következnek, amit szintén befedünk hússal és alaposan lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét a fasírt.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Fontos, hogy hagyjuk jól kihűlni, mert csak akkor tudjuk szépen szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x10x7 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 695
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fasírt sütőben sütve, zöldségekkel rétegezett fasírt, répával töltött fasírt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

381
darált sertéshús 50 dkg
darált marhahús 50 dkg
zsemle 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 6 gerezd
burgonya 20 dkg
2 tk
bors 2 tk
tojás 1 db
sárgarépa 3 db
fehérrépa 3 db