r
Nosalty Logó

Pöttyös vagdalt

witch
Pöttyös vagdalt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

381
Kalória
38.4g
Fehérje
21.5g
Szénhidrát
15.1g
Zsír
222.3g
Víz
133.3g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 2279 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1750.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10503.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2665 mg
  • Nátrium
    6639 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1334 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1887 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17712 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 2279 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    382 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Egy tégla alakú tepsibe belerakjuk a hús 1/3-át, rárakjuk a három fehérrépát. A következő réteg a maradék fasírt fele, amit jól nyomkodjuk le a répák körül. A sárgarépák következnek, amit szintén befedünk hússal és alaposan lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét a fasírt.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Fontos, hogy hagyjuk jól kihűlni, mert csak akkor tudjuk szépen szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x10x7

Húsos ételeket amikor készítek, gyakran kicsontozom, de a csontot sajnálom kidobni és gyűjtögetem a fagyasztómban. Mikor már nagyon sok összegyűlik, akkor levest főzök belőle, de ez kicsit más. Felrakom például reggel és egész nap a tűzhely hátsó lapján gyöngyözik, ebben van pár darab nagyobb répa meg fűszerek. Valakitől hallottam, hogy marhasültet készít így, de ő nyers répákat rak bele. Abban van ideje megpuhulni, de én gyorsabban akartam elkészíteni, ugyanolyan mutatós sültet. A nyers, reszelt krumplit pedig valamelyik receptnél olvastam, azt is ki akartam próbálni. Szóval ez mindenféleképpen egy "kísérleti" recept. Nagyon jó szaftossá tette.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...