Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírt ahogy erikamama készíti

Fasírt ahogy erikamama készíti
Fasírt ahogy erikamama készíti
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem kedvéért készítettem fasírtot, azért mert nagyon szereti. És így szoktam készíteni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát nagyon apró kockára vágjuk, beletesszük egy nagyobb tálba. Az összetört fokhagymát is tegyük hozzá.
  2. A száraz zsemléket áztassuk vízbe, majd jól nyomjuk ki belőle a vizet, és úgy tegyük a hagymára.
  3. Tegyük bele a darált húst, a tojásokat fűszerezzük, és jól dolgozzuk össze. 
  4. Ha kész, formázzunk golyókat, hempergessük meg őket zsemlemorzsában.
  5. Majd forró olajban aranybarnára süssük a fasírtot.
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 818
elküldve: 7
receptkönyvben: 176
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

olajban sütött fasírt, fokhagymás húspogácsa, húsgolyó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér Fri, 2013-06-07 11:35

kedves Erikamama, biztosan nem elírás, fél kiló húshoz nem rettenetesen sok a négy darab zsemle? Én ugyan nagyon szeretném így is, (a töltött húsok töltelékének 99 %-át a zsemle adja nálam, a többi hagyma, és fűszerek :-) ) de kicsit félek, hogy a húshoz szokott családom reklamálna, ha nem a hús íze dominál a fasírban.

erikamama
erikamama / erikamama Fri, 2013-06-07 12:56

Kedves Filamér!
Ez nem elírás én így szoktam készíteni, mert nálunk fordított a helyzet. Ugyanis a férjem nem igazán szereti a húst és csak így hajlandó megenni " csoda hogy még így is megeszi-))". Szerintem, ha változtatsz az arányokon akkor sem lesz probléma, kevesebb zsemlével is finom lesz!
Üdvözlettel Erika!

565
darált sertéshús 500 g
zsemle 4 db
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
zsemlemorzsa 0.5 bögre
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 1 csipet
napraforgó olaj 2 dl