Nosalty Logó

Fanta szelet Ági konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Fanta szelet Ági konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 909 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 7263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 222 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 909 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.5 g

Zsír

  • Összesen
    416.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8759.5 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2873 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.2 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1642.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 7263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kakaót, az olajat, és végül a habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt normál méretű gáztepsiben 190 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsültkiborítjuk, és levesszük róla a papírt.
  3. A tejből, lisztből és cukorból folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  4. Robotgéppel elkezdjük a főzött krémet kikeverni, majd hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, végül a túrót és a citrom reszelt héját. A masszát a kihűlt tésztára kenjük.
  5. A mázhoz a pudingot elkeverjük a cukorral,apránként hozzáadjuk az üdítőt, és lassú tűzön, állandóan kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Amikor langyosra hűlt, a sütire simítjuk. Hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sűtés ideje: 45 perc
  • elkészítettem: 5 alkalommal
  • Feltöltés dátuma: 2013. April 22.

Ajánló

A krém főzésekor, amikor már kezd nagyon sűrű lenni, nagyon gyorsan kell keverni, és akkor nem lesz csomós.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nővérem nagyon sokszor szokta ezt a süteményt is elkészíteni, ezt a verzióját is ő találta ki. Így a főzött krémmel sokkal lágyabb, krémesebb, nem annyira száraz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

GUSZTA

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, elkészítettem, nagyon finom volt. Egyedül az érdekelne, hogy mekkora tepsivel érdemes dolgozni. Én 22 cm-es tortaformába tettem, rengeteg volt a tészta és a krém is, így az enyémb?l egy 2 lapos torta lett végül, és az oldalára is b?ven jutott krém.

agi8505

Örülök, hogy ízlett! :D Én 31X35 cm-es gáztepsiben szoktam sütni, tortaformában még nem próbáltam.

Törölt felhasználó

Nagyonn jól néz ki!!!!!!!!!:)

de oliveira monika

Nagyon finom volt köszönjük ezt a szupi receptet.

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept de azt szeretnem kérdezni hogy ez kb hány f?re elegend?, csak mert 1 nap múlva az iskolába kéne a büfébe sütit vinni mert a disco mellett büfe is lessz es sutit fogunk arulni. Szoval erdekelne egy tepsi nem e keves?

agi8505

Attól is függ, hogy ki-mekkorára szeleteli. Mi nem szoktunk túl nagy szeleteket vágni, így kb. 50-60 szelet szokott bel?le kijönni. De ha árulni is szeretnétek, én lehet hogy többet készítenék. :)

January

A tetejére esetleg tejszín íz? pudingporból is elkészíthet? a Fantás pudingréteg?? Köszönöm.

agi8505

Szerintem igen, nem hiszem, hogy változtatna az ízén, úgyis a fanta dominál benne.

Törölt felhasználó

Kedves Ági! :) Még nem készítettem el a sütidet, de holnap ez lesz a desszert. Mielött belevágnék, szerettem volna megkérdezni, hogy az 1 liter fantához nem sok a 3 csomag puding? Vagy mivel a fanta folyékonyabb (pl. a tejhez képest), így kell a 3 csomag? Köszönöm el?re is a válaszodat! :)

agi8505

Szia! Igazából nem tudom. Én is csak követni szoktam a receptet. De gondolom a puding min?ségét?l is függ. Az olcsóbb pudingporok nem mindig s?r?södnek jól. Meg azért is jobb a több csomaggal, hogy biztos ne legyen túl híg, nehogy lefolyjon a sütir?l.

eszteram

Én a tésztát és a tet?t egy másik receptb?l vettem (ahhoz volt otthon hozzávalóm), de túrós krémet innen készítettem és jól tettem! Nagyon nem szerettem a sima vaj-túró-porcukor keveréket, mert az olyan volt, mintha túrós vajat rágcsáltam volna, a tetjén zselével. De ez így, ez a f?zött krém, Isteni és pillanatok alatt kész! Én beledobtam a vajat még langyos-meleg állapotában, szépen beleolvadt, de nem maradt lágy a krém h?tés után: szépen szeletelhet? volt. Köszi a receptet!

papacica

Évek óta sütöm ezt a fincsi receptet, de az én receptem eltünt, így akadtam rá a tiedre. Nagyon örülök neki, isteni!!! Kicsit variáltam az unokák kedvéért, a piskótába tettem meggyet (csak a felébe), a krémbe meg nagyon pici apróra vágott ?szibarack kockákat kevertem! nagyon feldobta és összességébe egy nagyon ízletes kiadós süti kerekedett bel?le. Köszönöm a receptet!!!

edco

Nagyon finom és könnyen elkészíthet?. Mondjuk a tészta elég furcsa állagú volt összedolgozáskor, de végül sütés után nagyon jó, könny? tészta lett bel?le. A krémet felesben margarinnal és vajjal készítettem, még melegen elég vajasnak t?nt, de amikor kih?lt isteni lett. Nem folyt, kenhet? állagú lett. Végül a tetejét Lidl-s vanillia puding porral készítettem nagyon szuper lett. Kell?en megdermedt, jó az arány (1 L üdít?+3 csomag puding) A következ? sütést zabpehely lisztb?l, eritrollal és zero fantával fogom elkészíteni. :) Köszi a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek