r
Nosalty Logó

Fanta szelet Ági konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agi8505
Fanta szelet Ági konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 909 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 7263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 222 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 909 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.5 g

Zsír

  • Összesen
    416.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8759.5 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2873 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.2 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1642.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 7263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kakaót, az olajat, és végül a habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt normál méretű gáztepsiben 190 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsültkiborítjuk, és levesszük róla a papírt.
  3. A tejből, lisztből és cukorból folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  4. Robotgéppel elkezdjük a főzött krémet kikeverni, majd hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, végül a túrót és a citrom reszelt héját. A masszát a kihűlt tésztára kenjük.
  5. A mázhoz a pudingot elkeverjük a cukorral,apránként hozzáadjuk az üdítőt, és lassú tűzön, állandóan kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Amikor langyosra hűlt, a sütire simítjuk. Hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 34835
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

A krém főzésekor, amikor már kezd nagyon sűrű lenni, nagyon gyorsan kell keverni, és akkor nem lesz csomós.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fanta szelet Ági konyhájából
agi8505 20 recept

Nővérem nagyon sokszor szokta ezt a süteményt is elkészíteni, ezt a verzióját is ő találta ki. Így a főzött krémmel sokkal lágyabb, krémesebb, nem annyira száraz.

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

GUSZTA

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, elkészítettem, nagyon finom volt. Egyedül az érdekelne, hogy mekkora tepsivel érdemes dolgozni. Én 22 cm-es tortaformába tettem, rengeteg volt a tészta és a krém is, így az enyémb?l egy 2 lapos torta lett végül, és az oldalára is b?ven jutott krém.

agi8505

Örülök, hogy ízlett! :D Én 31X35 cm-es gáztepsiben szoktam sütni, tortaformában még nem próbáltam.

Törölt felhasználó

Nagyonn jól néz ki!!!!!!!!!:)

de oliveira monika

Nagyon finom volt köszönjük ezt a szupi receptet.

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept de azt szeretnem kérdezni hogy ez kb hány f?re elegend?, csak mert 1 nap múlva az iskolába kéne a büfébe sütit vinni mert a disco mellett büfe is lessz es sutit fogunk arulni. Szoval erdekelne egy tepsi nem e keves?

agi8505

Attól is függ, hogy ki-mekkorára szeleteli. Mi nem szoktunk túl nagy szeleteket vágni, így kb. 50-60 szelet szokott bel?le kijönni. De ha árulni is szeretnétek, én lehet hogy többet készítenék. :)

January

A tetejére esetleg tejszín íz? pudingporból is elkészíthet? a Fantás pudingréteg?? Köszönöm.

agi8505

Szerintem igen, nem hiszem, hogy változtatna az ízén, úgyis a fanta dominál benne.

Törölt felhasználó

Kedves Ági! :) Még nem készítettem el a sütidet, de holnap ez lesz a desszert. Mielött belevágnék, szerettem volna megkérdezni, hogy az 1 liter fantához nem sok a 3 csomag puding? Vagy mivel a fanta folyékonyabb (pl. a tejhez képest), így kell a 3 csomag? Köszönöm el?re is a válaszodat! :)

agi8505

Szia! Igazából nem tudom. Én is csak követni szoktam a receptet. De gondolom a puding min?ségét?l is függ. Az olcsóbb pudingporok nem mindig s?r?södnek jól. Meg azért is jobb a több csomaggal, hogy biztos ne legyen túl híg, nehogy lefolyjon a sütir?l.

eszteram

Én a tésztát és a tet?t egy másik receptb?l vettem (ahhoz volt otthon hozzávalóm), de túrós krémet innen készítettem és jól tettem! Nagyon nem szerettem a sima vaj-túró-porcukor keveréket, mert az olyan volt, mintha túrós vajat rágcsáltam volna, a tetjén zselével. De ez így, ez a f?zött krém, Isteni és pillanatok alatt kész! Én beledobtam a vajat még langyos-meleg állapotában, szépen beleolvadt, de nem maradt lágy a krém h?tés után: szépen szeletelhet? volt. Köszi a receptet!

papacica

Évek óta sütöm ezt a fincsi receptet, de az én receptem eltünt, így akadtam rá a tiedre. Nagyon örülök neki, isteni!!! Kicsit variáltam az unokák kedvéért, a piskótába tettem meggyet (csak a felébe), a krémbe meg nagyon pici apróra vágott ?szibarack kockákat kevertem! nagyon feldobta és összességébe egy nagyon ízletes kiadós süti kerekedett bel?le. Köszönöm a receptet!!!

edco

Nagyon finom és könnyen elkészíthet?. Mondjuk a tészta elég furcsa állagú volt összedolgozáskor, de végül sütés után nagyon jó, könny? tészta lett bel?le. A krémet felesben margarinnal és vajjal készítettem, még melegen elég vajasnak t?nt, de amikor kih?lt isteni lett. Nem folyt, kenhet? állagú lett. Végül a tetejét Lidl-s vanillia puding porral készítettem nagyon szuper lett. Kell?en megdermedt, jó az arány (1 L üdít?+3 csomag puding) A következ? sütést zabpehely lisztb?l, eritrollal és zero fantával fogom elkészíteni. :) Köszi a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek