r
Nosalty Logó

Ribizlis-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Krémhez

A tetejére

Összesen 673 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Krémhez

A tetejére

Összesen 4048 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Krémhez

A tetejére

Összesen 205 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    126 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 673 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7513 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1808 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2522 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.6 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1598 micro
Összesen 4048 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojássárgáját 4 kanál cukorral, 15 dkg margarinnal, 1 citrom levével habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjét a 4 kanál cukorral keményre verjük, és a tojássárgájás krémbe keverjük.
  3. 15 dkg lisztet 1 cs sütőporral összekeverünk, és a masszához öntjük, óvatosan belekeverjük.
  4. 180 fokon kb 20 percig sütjük, sütőpapíros sütőlapon, egy nagy tepsiben. Amikor kisült, 3 egyforma lapot vágunk belőle.

Krémhez

  1. Az 1 cs vaníliás pudingot a szokásos módon felfőzzük.
  2. A 25 dkg túrót 10 dkg cukorral, 1 citrom levével kikeverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük.
  3. A lapokat megtöltjük, és közben ribizliszemeket szórunk a túróra.

A tetejére

  1. A tetejére 1 tojásfehérjét gőz felett 1 citrom levével, és 10 dkg cukorral keményre verünk, majd a felső lapra rákenjük.
  2. Ribizliszemekkel díszítjük, nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32X22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7014
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valami finomat szerettem volna készíteni, mivel a ribizli adva volt. Ez lett belőle. Saját elképzelés.

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.