Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk sütőben sütve

Fánk sütőben sütve
Fánk sütőben sütve
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olajban sütést akartam elkerülni. Sikerült. Igazi puha, omlós fánkokat kaptam. Én a mazsolát ebben az esetben kihagytam belőle, de a végeredményben nem csalódtam.:) Reggelire egy finom fánkot? Csak ajánlani tudom.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A mazsolát ízlés szerint ki lehet hagyni, vagy le lehet cserélni egyéb aszalt gyümölcsre. Mindenki a tetszése szerint variálhatja.

Ehetjük lekvárral, tejszínhabbal és/vagy lekvárral, de magában egy tejeskávé mellé is finom reggelire. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este, de legalább pár órával a tésztagyúrás előtt áztassuk be a mazsolát a rumos teába (aki nem szereti a rumot, nyugodtan kihagyhatja belőle), és hagyjuk állni.
  2. A kétféle lisztet és a sütőport szitáljuk össze, és tegyük félre.
  3. A vajat a porcukorral és a citromhéjjal verjük krémesre.
  4. Adjuk hozzá részletekben a tojást, majd lassan, fokozatosan adjuk hozzá a tejet.
  5. Addig keverjük, amíg sima, csomómentes masszát kapunk.
  6. Apránként adjuk hozzá a lisztet, és keverjük/gyúrjuk sima, rugalmas tésztává.
  7. Dolgozzuk bele a beáztatott mazsolát.
  8. Formázzuk cipóvá, csomagoljuk folpackba, és éjszakára tegyük be hűtőbe.
  9. Másnap reggel vékonyan lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát 2 cm vastagra, és szaggassunk szép fánkokat belőle.
  10. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
  11. A tejszínt kissé verjük fel egy csipet cukorral és egy csipet sóval, és kenjük meg vele a fánkok tetejét. 
  12. 15-20 percig süssük a fánkokat. Ebből az adagból kb 10 fánk lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 018
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nonoo

Mióta szakács: 2013.05.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, mazsolás fánk, fánk sütőben készítve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

734
rum 1 ek
fekete tea 2.5 dl
mazsola 100 g
finomliszt 270 g
rétesliszt 90 g
sütőpor 4 tk
vaj 100 g
porcukor 85 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 2 db
tej 100 ml
habtejszín 20 ml