Fekete tea

Leírás

Egyike a hazánkban, illetve egész Európában fogyasztott legnépszerűbb teáknak. A fekete tea a trópusi, szubtrópusi éghajlatot kedvelő teacserje leveleiből készül. A tealevelek feldolgozása közötti különbség alapján különböztetjük meg a különféle teafajtákat. A fekete tea markáns, aromás ízét az adja, hogy szárítás után a tealevelek egy fermentálásnak nevezett oxidációs folyamaton mennek át. Ennek során ugyan elveszítik antioxidáns anyagaik nagy részét, azonban karakteresebb ízt kapnak. A fekete tea ezért gyakorol kevésbé jótékony hatást a szervezetre, mint például a zöld tea. A fekete teában lévő koffein mértéke nagyobb, mint a kávéban található mennyiség, azonban a teából a szervezetbe jutó koffein lassan, fokozatosan szívódik fel. A teában található teanin elnevezésű aminosav pedig nyugtatja idegeinket. A fekete teát fogyaszthatjuk magában, forrásban lévő vízzel leöntve, ízesíthetjük cukorral, mézzel, citrommal, tejjel, alkohollal, illetve számos különböző fűszerrel. Különböző italok alapanyagaként is felhasználhatjuk.

Fekete tea
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Fekete tea

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm fekete tea?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

31 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...